2008 yılından beri Yalovalılara turizm acentesi olarak hizmet veren Kaspi Turizm geçtiğimiz günlerde Yalova Marina’da turizm teknesinin açılışını gerçekleştirmişti. 
Kaspi Turizm’in yaptığı çalışmalarla alakalı bilgilendirmelerde bulunan Kaspi Turizm’in sahibi Ömer Oral, öncelikli hedeflerinin Yalova’da yerli turizmi desteklemek olduklarını belirterek, “Turizm sektörüne girdiğimiz günden bugüne, Yalova’da yerli turizmi kalkındırmak için çaba sarf ediyoruz. Yaptığımız gözlemler sonucunda Yalova’da deniz turizminde eksiklikler gördük. Bu eksiklikler neticesinde ‘Yalova’da tekne turu yapılabilir mi?’ düşüncesi üzerine çalışmalarımızı hızlandırdık. Yalova’nın nüfus yoğunluğu ve İstanbul’a yakın olma sebebiyle burada farklı bir konseptle deniz turları yapılabileceğini düşündük. 
Bunun neticesinde açılış törenine güzel bir katılım sağlanan ‘Red Beard’ isimli teknemizi Yalovalılar için sıfırdan inşa ederek Yalova deniz turizmine kazandırma uğraşı içine girdik. Uzunluğu 24 metre genişliği 9 metre olan ve 50 metrekarelik bir mutfağı bulunan teknemizi Yalova’da bu turizmden faydalanmak isteyenlerin hizmetine sunduk. Teknemiz başarılı bir şekilde etkinliklere ev sahipliği yapılabilecek büyüklükte ve donanımdadır. Nişan, düğün, kına, doğum günü kutlamaları, mezuniyet baloları, yemekli toplantılar ve eğitim seminerleri gibi geniş bir yelpazede Yalovalılara hizmet sunabileceğiz.  
Bu tarz organizasyonların dışında yakın zamanda tamamlanacak olan Osmangazi Körfez Geçiş Köprüsü’nün ışıklandırılmış haline mehtap gezileri yapma gibi bir fikrimiz de var. Fethiye, Marmaris, Bodrum gibi tatil bölgelerinde bulunan yüzme turları da yapmak istediğimiz diğer opsiyonlardan biri. Çınarcık, Esenköy ve Teşvikiye civarlarında kimsenin bilmediği çok güzel yüzme alanları ve koylar var. Vatandaşlardan aldığımız talep doğrultusunda buralara yüzme turları da düzenlemeyi düşünüyoruz.
Tüm bunların yanı sıra Yalova’dan adalara, boğaza ve Tuzla’da bulunan Viasea Tema Park’a da tur düzenlemek planlarımız arasında yer alıyor. Kaspi Turizm olarak bizim için önemli olan Yalova’ya ve Yalovalılara hizmet vermektir.” dedi.
Açıklamasının sonunda teknenin açılış organizasyonuna kısıtlı zaman sebebiyle bazı isimleri davet edemediklerini belirten Kaspi Turizm’in sahibi Ömer Oral, “Teknemizin açılışı için, davet konusunda çok kısıtlı bir zaman içerisinde çok fazla insana davetiye göndermem gerekiyordu. Davetiyeleri bir ekibe verip onların dağıtmasını istemek yerine bizzat elden dağıtmayı daha uygun gördüm. Bu kısıtlı zamandan dolayı bazı Yalovalılara haber vermekte güçlük çektim. Kimse kesinlikle bu konuda bir kasıt aramasın. Teknemiz herkesin hizmetindedir. Bütün Yalovalıları davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kaspi Turizm’in ‘Red Beard’ isimli teknesi ilk turunu 31 Mayıs Salı günü saat 14.00’te Adalar’a, sonraki turunu ise 5 Haziran Pazar günü saat 19.00’da Mehtap Turu olarak gerçekleştirecek. Tekne Yalova Setur Marina’dan hareket edecek. 
Editör: TE Bilişim