Yalova'nın hayatta olan en yaşlı belediye başkanı durumundaki Mehmet Durmam, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile yan yana gelerek tavsiyelerde bulundu. Durmam Salman'a, "Kalıcı hizmet yap ki kalıcı olasın. Kavga etmeyin Yalova için çalışın" dedi.  
1973-1977 yılları arasında Yalova Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Durmam, halen hayatta olan Yalova'nın en yaşlı belediye başkanı. Geçtiğimiz gün bir araya gelen Mehmet Durmam ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman keyifli bir sohbet yaptılar. Durmam'ın efsane bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Salman bir çok çalışmada onu örnek aldığını da sözlerine ekledi. Mehmet Durmam ise Salman'a görevinde başarılı olacak tavsiyelerde bulundu. Durmam, "O iyi olmasaydı zaten onu belediye başkanlığı makamına halk getirmezdi. Bende çalışmalarını yakından takip ediyorum ve beğeniyorum. Ama ona bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bir belediye başkanı görev yaptığı ile kalıcı hizmet bırakmalı. Benim yıllar önce yaptığı kanalizasyon ve altyapı halen adımın anılmasına neden oluyor. Halk arasında unutulmadım. Adım geçtiğinde beni hayırla anıyorlar. Sizi yaşatan eserlerinizdir. Benim adımı bir caddeye de verdiler ve bizden sonraki nesiller tarafından da hatırlanmamı sağladılar. Bunların altında hep az önce söylediğim o şey var. Kalıcı hizmet yaparsanız sizde kalıcı olursunuz. Ben Vefa Salman'a da bunu öneriyorum" dedi.
"Kavga etmeyin Yalova için çalışın"
Durmam, günümüzde siyasetin ve hizmet makamı olan Belediye Başkanlığının gereksiz tartışma ve kavgalarla gerildiğini de vurgulayarak, "Bizim zamanımızda da siyaset vardı. Ama söz konusu Yalova'ya hizmet olduğunda herkes tek yumruk olmayı bilirdi. Bu anlayışı zamanla kaybettik. Şimdi herkes bir biri ile kavga ediyor. Bu da birlikte hareket etmenin önüne geçiyor. Ben buradan siyasilere de Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a da kavga etmeyin Yalova için çalışın demek istiyorum" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim