Kavlak açıklamasında, “ YAGESAD olarak ilimizin stratejik sektörlerinin tespiti ve bu sektörle ile bütünleşik faaliyet gösterecek Yalova sermayeli işletmelerin kurulumunu teşvik etmek. Bu amaçla Ar-Ge yaparak, fizibilite çalışmaları yaparak üyelerine yol gösterici olur.  Çok Amaçlı Çelik İşleme Merkezi Projesi bu amaçla gerçekleştirilmiş, üyelerimiz bu konuda bilinçlendirilerek yatırım yapmaları hususunda ikna edilmiş ve yatırımın kurumsal altyapısını oluşturmak için de İşbirliği-Güçbirliği Kooperatifi kurulması sağlanmıştır.dedi

 

Kavlak açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. “ Dernek olarak misyonumuzu yerine getirerek üyelerimizin Yalova sermayesi ile, ölçek ekonomisine uygun, rekabet yapabilecek ve ilimizin stratejik sektörleri ile bütünleşik tesisler kurulmasına öncülük yapmıştır.  YTSO üyesi yaklaşık 120-150 işadamının katılımı ile %100 Yalova sermayesi ile kurulacak en büyük tesisi yapma iradesi şehre kazandırılmıştır.

Proje bütçesi 10 Milyon Euro, borçlanma limiti 5 Milyon Euro olmak üzere toplam 15 Milyon Euro değerinde bir yatırım öngörülmüştür.  Kooperatif ilk genel kurulda yönetim kurulana 5 milyon TL ye kadar arsa alımına ilişkin yetki vermiştir. Kooperatifimizin şu anda hiçbir hazine arazisi alımı için dilekçesi yoktur. Bu işletme Yalova'ya kazandırılır ise elde edilecek katma değerin tamamı Yalova ekonomik döngüsü içinde yer alacak, Yalova'da yatırıma dönüşecektir.  Kalkınma Ajansına Yazdığımız ve desteklenmesine karar verilen projeye göre çalıştay yapılması öngörülmektedir.  Yalova'nın devlet adamı ve siyasetçileri, konuya yakın sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve Yalova Üniversitesi akademisyenlerinin davet edileceği "ORTAK AKIL PLATFORMU" çalıştayı yapılacaktır.

Ortak Akıl Platformunun bu proje hakkında alacağı tavsiye kararı bizim için emir niteliğinde olacak ve oradan çıkan karar bire bir uygulanacaktır.

Bu platformda "Çok Amaçlı Çelik İşleme Merkezi" projesi hakkında alınabilecek muhtemel kararlar neler olabilir;

1-         Yalova menfaatlerine uygun bulunmadığı ifade edilebilir,

2-         Yalova menfaatlerine uygun bulunur ama bölgesel ve ulusal teşviklerin bir kısmından veya tamamından yararlanılması uygun görülmeyebilir.

3-         Yalova menfaatlerine uygun bulunur. Her türlü teşvik ve destekten yararlanılması için pozitif ayrımcılık yapılması hususunda tavsiye kararı çıkabilir.

ORTAK AKIL PLATFORMNDA UYGUN GÖRÜLEN KARAR;

1-         ORTAK AKIL PLATFORMU, Projemizi Yalova menfaatlerine uygun görmez ise,  Kooperatif ve Dernek olarak faaliyetlerimizi gözden geçirerek kabul görmeyen çalışmaların tasfiyesine karar alacağımızı taahhüt ediyoruz.

2-         ORTAK AKIL PLATFORMU, Projemizi Yalova menfaatlerine uygun görüp ancak teşviklerden yararlanmamız hususunda bir karar alırsa kooperatif ve dernek olarak gücümüz yettiği ölçüde projemizi gerçekleştirme için mücadele edeceğiz.

3-         ORTAK AKIL PLATFORMU, Projemizi Yalova menfaatlerine uygun görüp, hatta pozitif ayrımcılık kararı alarak her türlü teşvik ve desteklerden yararlanılarak projenin realize edilmesi tavsiye edilirse; Bu Yalova sermayesi ile Yalova'ya kurulacak en büyük tesisin önünü açacak ve köprü inşaatı bitmeden köprünün işlerinin bir kısmına da talip olma fırsatı yakalayacaktır.

 

Editör: TE Bilişim