Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Belediye Başkanı Vefa Salman’ın köprülü kavşağın açılması sonrası yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Milletvekili Demirel, kavşak açılışının resmi bir açılış olmadığını, zamanı geldiğinde hep birlikte kavşağın açılacağını dile getirdi.
Köprülü kavşağın resmi açılışının yapılmadığını söyleyen Milletvekili Demirel, “Köprülü kavşağın resmi açılışı yapılmadı. O gün yapılan sadece; bir an önce sıkışıklığı gidermek adına köprülü kavşağı trafiğe açmaktı” açıklamasında bulundu.
Köprülü kavşak açılırken Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da bilgisi olduğunu söyleyen Milletvekili Demirel, “Firma yetkilileri tarafından bana intikal eden husus; Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da bilgisi olduğu, dolayısıyla Ak Parti İl Başkanlığı’na da bilgi verildiği şeklinde. Açılışa ben de katılmadım. Milletvekili olarak Ankara’daki çalışmalarımız nedeniyle burada değildik. Ben alınganlık göstermedim; ‘Niye beni beklemediler’ falan diye. Oradaki amaç; güzergahı araç trafiğine açıp yoğunluğu azaltmaktır. Burada art niyet yoktur. İnşallah kavşak altındaki yollar da bittikten sonra açılışını yine Yalova’nın Valisi, Belediye Başkanı, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte hep beraber yapacağız. Burada; ‘Vay efendim il başkanı, yöneticiler gitti de beni çağırmadılar’ gibi bir alınganlığa gerek yok. Kendisinin de bilgisi vardı. Bana söylenen bu. Başka bir programından dolayı gelememiş olabilir. Resmi bir açılış değildir. Resmi açılışı zamanı geldiğinde hep birlikte yapacağız.”
Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Meclisi’nde, yapılması planlanan hastanenin yatak sayısının 400 değil; 500 yatak olacağı yönündeki açıklamalara da değindi. Demirel, “400 yataklı hastanede aslına bakıldığı zaman büyük bir şey. Hatta şöyle demiştik Bakanımıza; ‘500 yaparsak Orhangazi, Karamürsel, Pendik ve Kartal bizlerin mevcut hastanesinden yararlanıyor.’ Aslında planlanan 400 yatak. Hedefimiz 400 yataklı hastane. Onu yapabilmek bile büyük kazançtır” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim