TÜRMOB 37. Karadeniz Odalar Toplantısı Sinop'ta gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bülent Keğaz da katıldı. Keğaz, "Çok verimli bir toplantı oldu" dedi.
Sinop ev sahipliğinde TÜRMOB tarafından gerçekleştirilen, “37. Karadeniz Odaları Toplantısı, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, TÜRMOB Başkanı Ahmet Mahmut Buruk, Genel Sekreteri Yahya Arıkan, İstanbul, Sakarya, Amasya, Artvin, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Çorum, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Yalova, Kocaeli, Çorlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Trabzon oda başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya Yalova SMMMO Başkanı Bülent Keğaz da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını TÜRMOB Başkanı Mahmut Buruk yaptı. Buruk, "Birliğimiz Anayasamızın 131. maddesi uyarınca kurulmuş bir meslek kuruluşudur. Bugün TÜRMOB çatısı altında 77 mali müşavirler odası, 8 yeminli mali müşavirler odası ve bu odalara bağlı 107 bin 700 meslek mensubu ile 18 bin aday meslek mensubu bulunmaktadır. Meslektaşlarımız, yurdumuzun dört bir yanında görev yapmaktadırlar.  Hazineyle mükellef arasında köprü görevi gören mali müşavir ve yeminli mali müşavirler; maliyenin güçlenmesinde katkı koymanın yanı sıra, işletmelerimizin gelişmesine yol gösterici olarak ekonomik katma değerin artmasında önemli bir paya sahiptirler. Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Bilim ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa vergi ve sosyal güvenlik bildirileri ve diğer mali bildirimleri ile ilgili veri akışı, beyanların tanzim ve gönderimi, meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır.  Ayrıca ekonomideki diğer düzenleyici ve denetici kurumlarda meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamunun olduğu kadar, meslektaşlarımızın da payının en üst sevilerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Ekonomide üretilen finansal tabloların doğru ve güvenilirliği, sağlıklı işleyen muhasebe ve denetim mekanizmasına bağlıdır. Sağlıksız yapılarda görülen, usulsüz, hileli işlemler, vergi kayıp ve kaçakları, yolsuzluk, rüşvet, tüm piyasa bozucu mali suç unsurlarında mali müşavir ve denetçilerin tespitleri, ekonomide olası kayıpları önlemekte, ekonomik büyümeye katkı vermekte, şeffaflaşma ve hesap verimlilik açısından genel ekonomik faydalar sağlayarak önemli bir katma değer oluşturmaktadır. TÜRMOB çatısı altında örgütlenmiş olan meslektaşlarımız, bağımlı olarak özel sektör ve kamuda, bağımsız olarak kendi bürolarında ve muhasebe şirketlerinde muhasebe mesleğini sürdürmektedirler. Mesleğin geleceği uluslararası platformlarda tartışılan en öncelikli konudur. Günümüzde muhasebe, gelişim ve dönüşüm sürecindedir. Kayıt tutma işlevi teknolojik gelişmelerle bilgisayarlara, robotlara bırakılmakta, muhasebeci, güvenilir işletme danışmanı da dahil, yeni uzmanlık alanlarına yönelmektedir" diye konuştu.
"Çok verimli oldu"
Toplantının çok verimli geçtiğini dile getiren Yalova SMMMO Başkanı Bülent Keğaz ise, "Gerek gündemin, gerek yapılan düzenlemelerin ve gerekse ortaya çıkan sorunların tartışılması ve çözüm önerilerinin ortaya konması anlamında son derece verimli bir toplantı oldu. Toplantıda oda başkanlarıyla da görüş alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim