Kent Konseyi bugün yapılacak seçimle yeni başkanını belirleyecek. RDKM'de saat 14:00'de gerçekleştirilecek olan seçimlerde halen Kent Konseyi Başkanlığını yürüten Ömer Fitoz, Ak Parti eski Milletvekili Şükrü Önder ve CHP eski il Başkanı Özcan Akçay başkanlığa aday olduklarını açıkladılar. Yalova'nın geleceğin tavsiyeleri ile yön veren önemli kurumlardan birisi durumundaki Kent Konseyi'ne başkan adayı olan isimler adaylık gerekçelerini şu sözlerle özetlemişlerdi; 

Ömer Fitoz

"Temeli sevgi, saygı, hak ve hukuka dayalı, insan odaklı yönetim anlayışı insanımızın özlem duyduğu bir gerçektir.Hiçbir gerekçe ile insanları ayrıştırmayan,ötekileştirmeyen,kendi medeniyet değerlerimizi önceleyen bir yapı ve felsefe kent konseyimizin esasını teşkil edecektir.Amaç bu olduğuna göre atalarımızdan devraldığımız kentimize sahip çıkma duygusu ile çevresine duyarlı,tarihi dokusuna ve kültürel değerlerine sahip çıkmak hem bir zaruret ve hem de önemli bir  görevimiz olacaktır"

Şükrü Önder


"Yalova, sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın en güzel şehirlerinden biri. Bu şehirde yaşadığımız için çok şanslıyız; ancak aynı zamanda da bazı sorumluluklarımız var. Yalova’yı karşı karşıya olduğu çevresel ve sosyal risklere karşı korumak, hepimizin görevidir. Bu yüzden de ‘kentsel uzlaşma’ ve ‘ortak akıl’ çok önemlidir. Gerek meslek hayatım boyunca ve gerekse siyaset yaptığım dönemlerde, daima ‘Yalova için ne yapabilirim?’ diye düşündüm ve bu yönde çalıştım” diyen Önder, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu düşünceden hareketle ve bu çerçevedeki genel mutabakatın bir sonucu olarak 29 Eylül’deki Yalova Kent Konseyi Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olmaya karar vermiş bulunuyorum. Yalova Kent Konseyi, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir ‘ortak akıl platformu’ olacaktır"

Özcan Akçay


"Yalova Emekli Öğretmenler Derneği Başkanlığı ve CHP Yalova il Başkanlığı  görevlerinde bulundum. Bu tecrübelerimi Yalova'nın geleceğine katkıda bulunmak için kullanmak istiyorum. Projeler üretmek STK'larla birlikte hareket ederek Yalova'yı gözde bir şehir yapmak istiyorum.  Amacım Yalova'yı kasabalıktan kurtarmak"

Editör: TE Bilişim