Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz, Genel Sekreter Hasan Soygüzel, Yürütme Kurulu Üyeleri Sinan Giray, İdris Durmuş, Nurten Anıl, Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Şaban Beşli, Mustafa Kandemir, Funda Ayarcı’dan meydana gelen heyet, Vali Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti.

Bir kısmı basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretle ilgili konuşan Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz, “Sivil toplum kuruluşlarının, geçtiğimiz hafta yapılan İl Genel Meclisi toplantısıyla ilgili yaşananlar ifade edildi. O toplantıya katılan STK’ların temsilcilerine yapılan haksız uygulamayla ilgili üzüntülerimizi ifade ettik. Kent Konseyi’ni oluşturan Yürütme Kurulu üyelerinin hepsi, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının da temsilcileridir. Toplantıyı izlemek için orada bulunan STK temsilcilerine yapılanlardan rahatsızlık duyduğumuzu Vali Hanım’a bildirdik” diye bilgi verdi.

Fitoz, “İşin idari ve hukuki boyutu başka bir şey. Ancak bizler toplumun duyarlı kesiminin temsilcileri konumundayız. Hassasiyetlerimizi ve talepkar olacağımızı kaydettik. Vali Civelek de, yapılan haksızlıktan üzüldüğünü beyan etti” dedi. İl Genel Meclisi’nin tutumunun eleştirildiği ziyarette, Vali Civelek’e Kent Konseyi’nin çalışmaları ve her ay gerçekleştirilen Kent Konferansları hakkında Konsey Genel Sekreteri Hasan Soygüzel de bir kısa brifing sunduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim