Türkiye Kent Konseyleri Yürütme Kurulu Toplantısı, 01 Ağustos Cumartesi günü Termal’de yapıldı. 6. Dönem Başkanı Hasan Soygüzel’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yürütme Kurulu üyeleri Necati Binici, Yusuf Sabri Dişli, Ahmet Esat Ural, Saim Nuri Yavuz ve Gülay Sarışen katıldı.
Yalova'nın Termal İlçesi Türkiye Kent Konseyleri Yürütme Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan ve Türkiye’deki mevcut durum ve gündemdeki diğer konuların değerlendirdiklerini vurgulayan  6. Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, "Türkiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantımızı bu kez Yalova’da yaptık. Toplantıda Ülkemizin içerisinde bulunduğu yoğun gündem ve kent konseyleri ile ilgili konular üzerinde duruldu.
Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak; son günlerde tırmanan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Toplantı sonrasında şu değerlendirmeyi yaptık. Kamu güvenliği en üst seviyede korunmalı ve güvenlik ortamının tesis edilmesine yönelik tedbirler hukukun üstünlüğü, demokrasi ve özgürlüklerden taviz verilmeden alınmalıdır. Ayrıca; devam eden koalisyon görüşmeleri tamamlanmalı, ülkemizin içerisinde bulunduğu nazik durum göz önünde bulundurularak bir an önce Hükümetin kurulması sağlanmalıdır.” dedi.
Kent konseylerinin, kent yaşamındaki öneminin her geçen gün arttığını ifade eden Hasan Soygüzel, “Kent konseyleri katılımcı demokrasinin en önemli araçlarından biridir. Yerel Yönetimler, özellikle planlama süreçlerine kent konseylerini daha aktif bir biçimde dahil etmelidir. Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak bu çerçevede; kent konseylerinin Belediye İhtisas Komisyonları toplantılarına gözlemci olarak katılmasına yönelik bir çalışma başlatacağız. Belediye Kanunu da buna izin veriyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim