Toplantı ile ilgili açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz, “Kentsel Dönüşüm, son yıllarda bütün kentlerin gündeminde olan en önemli konuların başında bulunmaktadır. Çok aktörlü ve bütünleşik bir süreç olarak kentlerin geleceğini büyük ölçüde şekillendirecek olan Kentsel Dönüşüm konusunda 12-13 Ekim 2012 tarihlerinde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Yalova Kent Konseyimizin ortak organizasyonuyla “Kentsel Dönüşüm Sektör Buluşması – Kentsel Dönüşüm Ve Şehirlerin Geleceği Ulusal Çalıştayı” gerçekleştirilecektir” dedi.

Çalıştay 2 gün sürecek

Fitoz, “İki gün boyunca sektör temsilcileri ve kent konseylerimiz konuyu enine boyuna tartışacaklar. Bu toplantı vesilesiyle ayrıca yaklaşık çeşitli illerinden gelen Kent Konseyi Başkan ve Genel Sekreterlerini de ağırlayacağız. Yalova Kent Konseyi olarak böylesine büyük ve önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütmekten de mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimizi iki gün sürecek olan toplantı, panel ve tartışma oturumlarına katılmaya davet ediyorum” dedi.

Soygüzel, “Türkiye Kent Konseyleri Birliği duyarlı”

Konuyla ilgili bilgi veren Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel de “Türkiye’deki kent konseylerinin, öz inisiyatifleriyle oluşturdukları ve Yalova Kent Konseyi’nin de aktif olarak çalışmalarında yer aldığı Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak; kentlerin ortak gündemlerini tartışmak üzere ulusal çalıştaylar düzenlemekteyiz. Bu ulusal çalıştayların ilki geçtiğimiz aylarda çevre temasıyla Adıyaman ilimizde gerçekleştirilmişti. İkincisini de Kentsel Dönüşüm teması ile Yalova’da yapacağız. İki günlük organizasyonda birinci gün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce organize edilen Kentsel Dönüşüm Sektör buluşması; ikinci gün ise Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Ulusal Çalıştayı yapılacak. Çalıştay sonunda Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından konuyla ilgili görüş ve önerilerimizi içeren bir Sonuç Bildirisi yayınlanacak” dedi.

Editör: TE Bilişim