Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan kentsel dönüşümün Yalova için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Becan Yalova'da ada bazında kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini dile getirdi.
YTSO Başkanı Tahsin Becan beklenen Marmara Depremini en az can kaybı ile atlatmanın sadece binaların yenilenmesi ile gerçekleşebileceğini dile getirdi. Bunun için ise kentsel dönüşümün şart olduğunu vurgulayan Becan, "Kentsel dönüşüm Yalova için olmazsa olmaz. Bastırıp, bunları yapmamız lazım. Kentsel dönüşümü bina bazında değil belki ama ada bazında yapabilirsek hem binalar yenilenir hem otoparkları olur hem de yeşil alanın olur. Yalova’da depremden sonra ayakta kalan binalarda oturan kişilerin sayısı bin kişiyse, kat artarsa risk artar diyorlar. Bu 4 katı kentsel dönüşümle 8 kat yapsanız, deprem görmüş eski 4 katlı binada oturulması mı riskli yoksa şu anda yapılacak olan yeni 8 katlı binada oturmak mı riskli olur? Ben çocuklarımı 2 katlı binada kaybettim. Bunun katla bir ilgisi yok. Doğru yaparsan 8 kat da yapılır. Kentsel dönüşüme geçmek için 8 kata çıkmadan bunu yapma imkanın sıfır. 4 kat yapacağım diye diretmenin anlamı yok. İstanbul’da Kartal ve Pendik sahilleri dolgu alanı ve 20 katlı binalar yapıldı. Orası komple doldu. Orada yapılabiliyor da bizde zeka mı yok? Biz niye yapamıyoruz? Bunun gelmesi lazım yoksa biz Yalova’da ne trafiği çözebiliriz ne de başka bir sorunu" dedi.

"Eninde sonunda fazla kata çıkılacak"
Yalova'da imara açılacak alanın çok az olduğunu da belirten Becan, "Hep birlikte bunu bilen kişileri çağırıp, bunun tekniğini de anlatarak herkes ikna edilirse bunun altına herkes altına imza atabilir. Yalova’nın hep diyoruz ya yüzde 60’ı orman arazisi. İmara açılacak arazi o kadar az ki. Osmangazi Köprüsü’nden sonra buraya bir sürü insan gelecek diyoruz. Nereye hangi binaya sığdıracaksınız bunu? Eninde sonunda bu 8 kata çıkacak. Kurtuluşu yok. Hiç olmazsa en azından bunu bir düzen içerisinde yaparsınız. Yalova için doğru olan ne? Birlikte olabilmeyi başarmak lazım. Yalova’da bir şey düzelecekse herkesin birlik olması lazım. Birlik olursak çözemeyeceğimiz sorun yok" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim