Eğitim-Sen sözcüsü İrfan Kayaş tarafından okunan basın açıklamasına yaklaşık 60 kişi katıldı. Emniyet güçlerinin olası bir gerginliğe karşı önlem aldığı açıklama, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde yapıldı. Açıklamada, “5 Kasım günü 76 cezaevinde 10 bine yakın siyasi tutuklu ve hükümlü daha açlık grevine başlamıştır. Siyasi ve insani taleplerle yapılan açlık grevlerine katılım giderek büyümektedir. Çünkü AKP hükümeti içeride çığlığa dönüşen seslere kulağını tıkamakta, çözümsüzlüğün siyasetini yapmaya devam etmektedir” denildi.

Açıklamada, “AKP hükümetine sesleniyoruz, çok geç olmadan üzerinize düşen insani sorumluluğu yerine getirin ve açlık grevlerine artık son verin. Aksi takdirde, yaşanacak olan ölümlerin sorumlusu sadece siz olacaksınız. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak, AKP hükümetini sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kez ölüm değil, yaşam kazansın” denildi.

Polis tepkiye izin vermedi

Açıklama sırasında Gazipaşa Caddesi’nden geçen bazı vatandaşlar durup izlerken, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı atarak gruba tepki gösteren bir genç ise, polis tarafından uzaklaştırıldı. Açıklama sırasında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin önüne şerit çekilerek vatandaşların geçişi caddeden sağlandı. Bazı gençlerin de tepkili bir şekilde caddeden geçtiği görüldü. Açıklama olaysız bir şekilde son buldu. 
Editör: TE Bilişim