Önceki dönem Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ilçede mahkeme kararıyla yürütmesi durdurulan ve kat artışı getiren 1/1000 ve 1/5000’lik imar plan revizyonlarıyla ilgili Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a sert eleştiriler getirdi. Dağ, Silpagar’a “Kimden nemalanıyorsun? Kime ne söz verdin de hukuksuzlukta ısrar ediyorsun” diye sordu.
Bilindiği üzere Çiftlikköy Belediyesi’nin yaptığı imar plan revizyonu Bursa 3. İdare Mahkemesi’nce iptal edilmiş, yapılan itiraz da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Çiftlikköy’de tüm imar işlemlerinin durmasına yol açan ve ekonomik olarak büyük zarara uğratan karar sonrası Çiftlikköy Belediye Meclisi yeni bir plan yapılması için olağanüstü toplanmıştı. Belediye meclis toplantısında plan iptallerine ilişkin önceki dönemi suçlayan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a bir önceki Belediye Başkanı Metin Dağ’dan sert bir eleştiri geldi. Dağ, yaptığı açıklamada, Silpagar’ı kendi beceriksizliğini geçmişi suçlayarak örtmeye çalışmakla suçladı.
Dağ, “Ali Murat Silpagar, önceki gün yapılan olağanüstü meclis toplantısında geçmişte benim hata yaptığımı beyan etmiş. Geçmişte planlarda ne hata varsa kamuoyuna açıklasın. O kararlar, Ak Partili meclis üyelerinin de oylarıyla oybirliğiyle alındı. Madem hatalıydı bugüne kadar neden kimse mahkemeye vermedi? Kendi beceriksizliğini, geçmişi suçlayarak örtmeye çalışıyor. Çamur at izi kalsın politikası uyguluyor. Daha önce de asbestli boru diye tutturmuştu. Asbestli borulardan müze yapacaktı? Tüm Çiftlikköy’ün altını üstüne getirdi; halen o asbestli boruları görmeyi bekliyoruz. Seçilen insanlar geçmişe değil geleceğe bakarlar” diye konuştu.
Mahkeme kararlarının vatandaştan ve meclisten gizlendiğini dile getiren Metin Dağ, şöyle devam etti:
“İdare mahkemenin kararı, bir üst mahkemenin kararı, kesinleşmiş karar neden kamuoyundan gizlendi merak ediyorum. Belediye meclisine bilgi verilmiyor, kamuoyuna bilgi verilmiyor. Kamuoyundan saklayarak geçmişi karalayarak hiçbir yere varamazsınız”
Kimden nemalanıyorsun?
Dağ, Silpagar’a yüklenmeye devam ederek “Yapmak istedikleri değişikliğin 1/25 binlik plana uygun olmadığı mahkeme kararıyla sabitken neden bu kadar ısrar ettiğini açıkçası bilmiyorum. Kimden nemalanıyor? Kime ne söz vermiş de bu kat artışında hukuksuz bir şekilde karar almaya ısrar ediyor. İktidar onlarda. Değiştirsinler 25 binliği. Bu değişmeden bu kadar panik ve ısrar etmesinin sebebi ne” diye sordu.
Kat artışına karşı değilim
Kendilerinin kata karşı olmadığının da altını çizen Metin Dağ, “4 kata karşı filan değiliz. Yapılan doğruyu alkışlamasını da biliriz. Ancak bile bile Çiftlikköy halkının mağdur edilmesini de istemeyiz. Aylardır halk mağdur, işadamı, müteahhit mağdur. Bu mağduriyeti gidermek belediye başkanının göreviyken o halen geçmişle uğraşmak peşinde. Geçmişte biz de bu konuyla ilgili çalışmalar yapmıştık. Yüksek bölgeler hariç Çiftlikköy’ün her yerinde 3 kat uygulanması için çalışmalar yaptık. Ancak siyasi nedenlerle onay yazılarımız bir türlü gelmedi” dedi.
Vatandaşa yalan söylüyorlar
Eski Başkan Dağ, plan iptalleri konusunda mahkemeye kendisinin gittiği yönünde algı yürütüldüğünü de belirterek şunları söyledi:
“Mahkeme kayıtları ortada, belgeler ortada. Davayı açan belli. “Metin Dağ mahkemeye verdi” diyorlar. Vatandaşın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Dileyen herkese belgeleri veririm. Her işi olduğu gibi bu işi de eline yüzüne bulaştırmış bir başkan, kendi beceriksizliğini yalanla, iftirayla örtmeye çalışıyor. Beslediği yandaş medyasıyla Çiftlikköy halkının gözünde beni karalamaya çalışıyor. Çiftlikköy’de yandaş gazeteleri kapı kapı dağıttırıyor. Ancak bunların hiçbirinin halkta karşılık görmediğini görünce de aynen böyle sinirlenip kızıyor”
Geçmişle uğraşacağına kaçak yapıları denetle
Dağ, son olarak Silpagar’a şu sözlerle seslendi:
“Sen eski dönemleri suçlamakla uğraşacağına asli görevini yapmaya çalış. Çiftlikköy, hiçbir dönemde senin dönemin kadar kaçak yapılaşmaya maruz kalmadı. Azıcık Çiftlikköy’de gez de nerede nasıl kaçak yapılar inşa ediliyor gör. Görmüyorsan veya görmek işine gelmiyorsa gel ben sana fotoğraflarını göstereyim. Bırak kaçak yapıları engellemeyi, kaçak inşaata belediye gücüyle, belediye imkanlarıyla destek bile veriyorsun. Bunu tüm Çiftlikköy biliyor, görüyor. Bırak geçmişle uğraşmayı da arka planda desteklediğin kaçak yapıların hesabını ver. Benim nasıl bir idareci olduğumu kendi parti büyüklerine sor, onlar iyi bilir. Çiftlikköy’deki tüm kaçak yapılar konusunda da Yalova’daki tüm resmi kurumları göreve davet ediyorum”

Editör: TE Bilişim