Yalova Ağaç İşleri Mobilya ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ, bin 176 işyerinin bulunduğu ve 2 bin 500 kişinin çalıştığı Kirazlı Sanayi Sitesinde bir sağlık ocağı bulunmamasını eleştirdi. Dağ, “100 haneli köye sağlık ocağı yapılırken 2 bin 500 kişinin çalıştığı siteye neden sağlık ocağı yapılmıyor” diye sordu.
Yalova Ağaç İşleri Mobilya ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ yıllardan beri dile getirilmeyen bir konuda yerel yöneticilere seslendi. Kirazlı Sanayi Sitesi’nde mevcut bin 176 işyeri olduğuna 400’e yakın yeni işyerinin de yapımının sürdüğüne dikkat çeken Dağ bu konuda çarpıcı bilgiler verdi. Dağ, “Kirazlı sanayi sitesi neredeyse birçok köyün nüfusundan daha fazla insanı barındırıyor. Burada şu anda 2 bin 500 kişi çalışıyor. Diğer dükkanların da tamamlanması ile birlikte bu sayı 3 bini aşacak. Buraya her gün girip çıkan vatandaşları da hesaba katarsak on binlerce insan buraya gelip gidiyor. Kirazlı Sanayi Sitesi’nde her gün 15-20 iş kazası yaşanıyor. Geçtiğimiz ay yaşanan kalp krizi sayısı 4. Bütün bu veriler eşliğinde bir gözden geçirme yapıldığında burada bir sağlık ocağının bulunmasının kaçınılmaz bir hal durumuna geldiğini herkes görebilir. 100 haneli köylere dahi sağlık ocağı yapılırken, bu denli insan sirkülasyonunun yaşandığı Kirazlı Sanayi Sitesi’ne neden bugüne kadar bir sağlık ocağı yapılmadı. Biz bir kampanya başlattık ve şu ana kadar 650 imza topladık. Kısa süre içerisinde sitedeki tüm esnafların imzalarını toplayarak bir sağlık ocağı talebi ile ilgili yerlere başvuru gerçekleştireceğiz” dedi.
Butik Okul Projesi hayata geçecek
Esnaf ve Sanatkarların en büyük sorununun altyapıdan eleman yetişmemesi olduğuna da dikkat çeken Dağ eğer gerekli önlemler atılmazsa 10 yıl içerisinde bir çok iş kolunun çırak tabir edilen altyapı elemanı bulamadığı için kepenk kapatacağını dile getirdi. Dağ bu anlamda Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Olğun’la da görüş alışverişinde bulunarak bir Butik Otel Projesi geliştirdiklerini söyledi. Dağ, “Artık çırak bulamıyoruz. Bu bazı meslek dallarının önümüzdeki 10 yıl içerisinde kepenk kapatacağı anlamını taşıyor. Bunun önüne geçmek adına öncelikle otomotiv ve ağaç işleri sektörlerine kalifiye ara eleman yetiştirecek bir Butik Okul projesi geliştirdik. Bu okulların Ankara ve Bursa’da örnekleri var ve sektöre çok büyük katkı sağlıyorlar. Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Olğun’la bu konuda görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi verdiği bilgilerle önümüzü açtı ufkumuzu geliştirdi. Butik okulun Kirazlı Sanayi Sitesi yakınlarında milli emlaka ait bir arazide kurulmasını istiyoruz. Konuyu Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel başta olmak üzere ilgili herkese taşıyacağız. Bu konu esnaf ve sanatkarlarımız açısından hayati bir önem taşıyor” diye konuştu.
Stajyerleri oda yönlendirecek
Meslek liselerindeki öğrencilerin staj yapacak yer bulmada zorlandığını dile getiren Yalova Ağaç İşleri Mobilya ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ bu konuda da öğrencilere destek vereceklerini dile getirdi. Dağ, “Öğrenciler 2 gün okulda eğitim alırken 3 gün de staj yapıyorlar. Ancak bir çok öğrenci staj yapacak yer bulmakta zorlanıyor. Staj yapacak yer bulanlar da getir götür işleri haricinde kullanılmıyor. O nedenle oda olarak devreye girdik. Meslek okullarının yöneticileri ile konuşarak bundan sonra stajyer öğrencilerin önce odaya başvurmalarını istedik. Biz oda olarak öğrencilere staj yapacakları işyerlerini ayarlayacak ve gerek işyeri ve gerekse öğrenci açısından da takiplerini gerçekleştireceğiz. Stajın amacına uygun hale gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Denetlenebilir bir oda olacağız
107 üyesi bulunan Yalova Ağaç İşleri Mobilya ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın başkanlığına geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kongre ile seçilen Adnan Dağ oda yönetimine şeffaflık ve denetlenebilirlik getireceklerini de dile getirdi. Dağ, “Odalar aidat alan ama üyelerinin sıkıntıları ile ilgilenmeyen yerler olmaktan kurtarılmalıdır. Biz bu tabuyu yıkacağız. Odamız şeffaf ve denetlenebilir bir yer olacak. Üyelerimiz odanın yaptığı çalışmalardan, hesaplarına kadar istediği tüm bilgilere ulaşabilecek. Üyelerimizin en büyük sıkıntılarından birisi de kredilendirme konusu. Biz oda olarak sicili bozuk esnaflarımıza da kefil olacak ve onların kredi alarak işlerini geliştirmelerine imkan vereceğiz. Oda olarak esnaflarımızın desteklenmesi için çok daha aktif bir rol üstleneceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim