Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Türkleri Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Yalova'nın Çiftlikköy İlçesinde ki ziyaretlerine Çiftlikköy Kaymakamlığı ile başladı. İlçeye gelişinde Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut tarafından karşılanan Kırımoğlu'na çok sayıda Kırımlıda eşlik etti. Kaymakamlık makamında Kaymakam Karabulutla bir süre sohbet eden Kırımlıoğlu Kırımdaki son durumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kırımda ki savaş ihtimalini yüksek sesle dile getiren Kırımoğlu, "Kırımda son durum çok kötü. Topraklarımız işgal edildi. Kırımda şu anda Sovyet rejimine benzer bir rejim hakim. Adam kaçırma olayları yaşanıyor. Bazı insanların ise Kırıma girişleri yasaklandı. Şu anda savaş olmasa da maalesef savaş olma ihtimali var. Zira Kırımda çok sayıda Rus askeri konuşlandırıldı. Kırım Yarımadası ve Rusya'nın yollarını bağlamaya çalışıyorlar. O nedenle büyük bir tehlike var. Batı ülkelerinin Rusya üzerindeki yaptırımlarının bir etkisi olmasını ümit ediyoruz" dedi. 

Türkiye'nin Batı ülkeleri tarafından Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara katılmamasını da üstü kapalı bir şekilde eleştiren Kırımoğlu, "Türkiye'de bu işgali ve yapılan sahte referandumu tanımadı. Ukrayna'nın bütünlüğünden taraf olduğunu dile getirdi. Ancak Batı ülkelerinin Rusya üzerindeki yaptırımlarına katılmadı. Katılmış olsa bunun daha iyi olacağı kanaatindeyiz. Ancak Türkiye'nin kendi siyaseti ve çıkarları var. O nedenle de şimdilik bu yaptırımlara katılmıyor. İleride bu yaptırımlara katılmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.
 
Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Türkleri Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na Çiftlikköy Kaymakamlı Cengiz Karabulut tarafından üzerinde, "Allah" yazan çini bir tabak hediye edildi.

Kırımoğlu daha sonra Çiftlikköy Belediyesi'ne geçti. Burada Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından karşılanan Kırımoğlu belediye başkanı Silpagarla bir süre başbaşa sohbet etti.

İlçede kendi adını taşıyan parkın içerisinde kendi adına yapılan anıtı da ziyaret eden Kırımoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve Kaymakam Cengiz Karabulut'tan bilgiler aldı.
KIrımoğluna Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten, Kırım

Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Kırım Haber Ajansı Genel koordinatörü İsmet Yüksel ve çok sayıda Kırımlı'da eşlik etti.

Editör: TE Bilişim