Açılış törenine Yalova Belediye başkanı Vefa Salman, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, CHP Yalova Milletvekili Adayı Ertan Şener, Yalova Kırım Türkleri Derneği Başkanı Metin Aydın, YTSO Başkanı Tahsin Becan ve Yalova Kırım Türkleri Derneği yöneticileri ve üyeleri hazır bulundu.

"Kırım Sürgünü Anıtı'nın" bir yüzünde İsmail Gaspıralı'nın,"Dilde, fikirde, işte birlik" sözleri yer alırken anıtın diğer yüzünde Numan Çelebicihan tarafından yazılan "Ant Etkenmen'in" sözleri yer alıyor. Anıtın tasarımı ise Kırım Tatarı olan Yalova Belediyesi personeli Ümit Cesur tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “18 Mayıs 1944 yılında yaşanan Kırım sürgününde ölenlerin anısına yapmış olduğumuz Kırım Sürgün Anıtı'nın açılışını gerçekleştirdik. Kırım Tatarlarının, Sovyetler Birliği tarafından sürüldüğü ve nüfusunun yarıya yakınının yok edildiği sürgünde hayatını kaybeden insanları bir kez daha rahmetle anıyorum. Dünyanın hiç bir coğrafyasında bu tarz faciaların yaşanmaması için hepimizin üzerine büyük görevler düşmekte. Tüm insanlığı bu yönde duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Yalova Kırım Türkleri Derneği Başkanı Metin Aydın, "Kırım Sürgünü Anıtı'nın açılışının gerçekleşmesinde katkıda bulunan Yalova belediye başkanı Vefa Salman’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim