65 yaş üstü ve 20 yaş altı için kademeli olarak sokağa çıkma düzenlemesi yapıldı. Pazar gecesi uzatılan şehirlerarası çıkış yasağının bazı iller için sona erdirildiğini duyuran Erdoğan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için de kısıtlamaların kademeli olarak uygulanacağını belirtti. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getirilecek. İlk uygulama bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştirilecek.20 yaş altında iki grup halinde uygulanacak. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak dışarı çıkabilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak sonraki haftalarda aynı uygulama devam edecek. Bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

7 İlde Giriş Çıkış Yasağı Kalktı

31 ilde şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren 7 il için bitirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacağız. Diğer illerimizde giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Tek çift ticari plakalı taksi uygulamasını 15 Mayıs'ta kaldırıyoruz” dedi.

Berberler ve AVM’ler 11 Mayıs’ta Açılıyor

Berber, kuaför ve güzellik salonları 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilirken, AVM'ler de 11 Mayıs'ta hizmete açılacak.

Asker Terhisleri
Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme 1 Haziran'da, bedelli askerlik 20 Haziran'da yeniden başlayacak. Belediye ve İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs'ta yeniden açılacak.

YKS ve LGS sınav tarihi
Yükseköğretim kurumları sınavı 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran'da, askeri öğrenci sınavı 14 Haziran'da yapılacak. Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönecek.

Hasta kabullerinin başlangıcı
Salgın hastanelerinin sayıları 1 Haziran’dan itibaren azaltılarak, bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak.

Davalar
Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takipleri 15 Haziran'da başlayacak.

Maske satışı başlıyor
Bugüne kadar piyasada satışına izin verilmeyen cerrahi maske, bez maske satışına vatandaşların kolayca ulaşabileceği yerlerde izin verilecek.

Editör: TE Bilişim