Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.  Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yalova Havacılık ve Spor Kulübü’nün ortaklığında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Okul Destek Projeleri kapsamından hizmet alan kız çocukları uzman havacılar kontrolünde paraşütle uçtular. Hayatlarında ilk defa gökyüzüne yükselmenin heyecanını yaşayan kız çocuklarının mutlulukları gözlerinden okundu. Etkinlik sonrasında bir açıklama yapan Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, “Kızlarımızın bugün ilk defa paraşütle tanışmalarına imkan sağladık. Bu etkinlikte bize destek veren Yalova Havacılık ve Spor Kulübü Derneği yöneticilerine yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kızlarımız için unutulması zor bir gün oldu. Bu sayede havacılık sporunu da tanıma ve sevme imkanını yakaladılar” dedi.
İlk defa paraşütle gökyüzüne yükselen kızlar ise, “Korkuyu, heyecanı ve özgürlük hissini aynı anda yaşadık. Unutulmaz bir deneyimdi. Bu imkanı bize sunan büyüklerimize çok teşekkür ederiz” dediler.
Yalova Havacılık ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Nuri Baş da gerçekleştirilen etkinlikte kız çocuklarına havacılığı sevdirmeyi hedeflediklerini ve onlara bu özel günde farklı bir duygu yaşatmayı istediklerini vurguladı. Baş bu tip etkinlikleri bundan sonra da devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.
Yalova’da ki Dünya Kız Çocukları Günü etkinlikleri kapsamında Star AVM’de bir de stant açıldı. Bu standa gelen kız çocuklarına ise yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi.



 

Editör: TE Bilişim