Kutlu Doğum Haftası nedeniyle lokum dağıttıklarını söyleyen Türkiye Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Osman Aykut Temuçin, yapılan etkinlikle Kızılay'ın sadece kan toplam işi yapmadığını, bu tür etkinliklerde yaptığını gösterdiğini söyledi. Böyle güzel bir haftada hem haftayı kutlama hem de şehitlerimiz adına mevlit okutulmasının önemli olduğunu belirten Temuçin, Kızılay olarak halkımıza Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında lokum dağıttık. Bundan böyle bu tür etkinliklere devam edeceğiz." dedi.

Kızılay’dan sığınmacı vatandaşlara yemek yardımı

Türkiye Kızılay Yalova Şubesi tarafından organize edilen Akkök Şirketler Grubu’nun yardımları ile Yalova’da bulunan Suriye ve Irak’dan gelen 125 sığınmacı kişiye yemek dağıtımı yapılıyor. Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Ersan Çetintaş, “Akkök Şirketler Grubu tarafından Yalova’da bulunan 125 sığınmacı vatandaşa yemek veriyoruz. Yalova halkının bağışladığı ekmek yardımları ile de ekmek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Halk bu konuda duyarlı olduğu için onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kızılay Şubesi olarak Fırıncılar Derneği tarafından bu sığınmacı halk için günlük 100 ekmeğin teminini talep ediyoruz.”diyerek Yalova halkında da kullanılmayan ikinci el kıyafetlerini ve çocuklar için oyuncak yardımı beklediklerini dile getirdi.

Cuma namazı sonrası kan bağışı

Kızılay Kan Merkezi’nin gezici otobüsü Cuma namazı çıkışı Merkez Camii önündeydi. Yalova Kızılay Kan Merkezi Doktoru Ahmet Hamdi Usman, Yalovalı kan bağışçılarına ulaşmak için yoğun çaba sarfettiklerini, kan bağışı miktarını yüksek tutmak amacıyla faaliyet programlarını aksatmadan sürdürdüklerini belirtti. Hava sıcaklıklarının giderek artması nedeniyle de kan bağış oranlarında bir artış gözlemlediklerini belirten Doktor Usman, “Aç karnına olmadığı sürece ne zaman isterlerse halkımız kan verebilir. Kan vermek sadece acil durumlarda gerçekleşmemelidir. Kan verildiği takdirde hayat kurtarıldığı, kan bağışlayan bir kişinin yarın üç kişinin hayatını kurtarabileceği unutulmamalıdır.”dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim