Koçal, “Vandalizm  gerçeğini Yalova’da sıklıkla yaşıyoruz. Bu yeni gelişen bir olay değil   Onno Tunç’un anıtına yapılan saygısızlık olarak ta göremeyiz. Osman bey anıtımızda da vantalizim yaptığı tahribatlar söz konusu” diye konuştu. Büyük oranda tahrip olduğu için yıkılan Onno Tunç anıtının yenisinin ise bu yaz yapılacağı belirtiliyor. 

“Saldırı sadece bu anıta değil”

Koçal “Allah rahmet eylesin Onno Tunnç’u bundan on yıl evvel uçak kazasında  Yalova sınırları içersinde hayatını kaybetmişti. Bizde hem kazanın yaşandığı yerde hem de şehrimizin merkezinde bir anıt yapmıştık. Beş altı aydır tahribatlar söz konusu maalesef Vandalizm dediğimiz amacı belli olmayan sadece çevreye zarar veren insanların verdiği zararlar söz konusu. Ama sadece Onno Tunç’un anıtına değil bu saldırı. Bütün parklarda çiçeklere anıtlara zarar veriyorlar.

Daha bir sene evvel çok görkemli bir şekilde açtığımız Osman Bey parkının bile yazılarını sökerek zarar veriyorlar. Maalesef Vandalizm gerçeği var. Maalesef bu anıtta vandalizmin neticesi olarak ciddi bir tahribata uğradı ama bir anda değil yavaş yavaş. Ve gerçekten kötü bir görüntüye sahipti  bizde bu görüntüyü ortadan kaldırmak için çalışmalara başladık. Daha estetik daha Ultrabet az vantalizme uğrayacak bir çalışma yapıp Onno Tunç’un ailesine sunarak bu yaz tekrardan yapacağız” dedi

 

Editör: TE Bilişim