Denetim Komisyonu’na AKP’den 4 üye

Yasa gereğince İl Özel İdaresi’nin gelir gider hesaplarının denetimini yapmak üzere meclis üyeleri tarafından oluşturulan Denetim Komisyonu için yapılan seçimde, AKP’den Mehmet Gökmenoğlu 10 oyla, Ali Rıza Alkış, İbrahim Akay, Mehmet Erdem 9’ar oyla, MHP’den Hasan Çetinkaya ise 5 oyla komisyona seçilen isimler oldu. CHP seçim için aday göstermedi.

Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyeti’nin tamamı AKP’den

İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Heyetleri için yapılan seçimde de AKP grubunun önerdiği tüm isimler oy çokluğu ile seçildi. Buna göre Merkez ilçe için Muzaffer Köse ve Figen Abbasioğlu, Altınova için Mehmet Konak ve Ülfiye Yiğit, Armutlu için Mahmut Mercan ve Hüsnü İzmir, Çınarcık için Tuncay Okatan, Çiftlikköy’den Veysel Boztaş ve Naime Özcan, Termal’den Hüseyin Akalın ve Özkan Acar, sosyal yardımlaşma ve dayanışma heyetlerine seçilen isimler oldular.

Akay’dan 3,5 milyon TL ödenek müjdesi

Oylamalar yapıldığı sırada AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun’dan gelen telefonu meclis üyeleriyle paylaşan AKP’li İbrahim Akay, “Vekilimiz bakanlıkla yaptığı görüşmeden yeni çıktığını ve İl Özel İdaresi için 3,5 milyon TL’lik ek ödenek çıkarıldığı müjdesini verdi. Bunu sizlerle paylaşıyorum. Kendisi daha sonra ayrıntılı olarak bir açıklamada bulunacak” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim