“Belediye henüz saha çalışmasına başlamadı”

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, ülke genelinde olduğu gibi Yalova’da da başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda vatandaşlara uyarılarda ve bilgilendirmelerde bulundu. Bazı kişilerin Yalova Belediyesi’nden geldiklerini söyleyerek, vatandaşlardan binalarını güçlendirme yapmaları gerektiğini belirtenlerin olduğuna dikkat çeken Özsümer, belediyenin böyle bir saha çalışmasına henüz başlamadığını ifade etti.

Afetler sonucu bir daha can kaybı yaşanmaması için çeşitli çalışmalar yapıldığını kaydeden Özsümer, kendisini belediye görevlisi olarak tanıtarak bina tespiti yaptıklarını ifade eden kişilere şuan için inanılmaması gerektiğini belirtti.

“Belediyenin adını kullanıp saha çalışması yapanlar var”

Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürmek amacıyla çıkarılan 6306 sayılı ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkındaki Kanun’ kapsamında çeşitli illerde çalışmalar ve yıkımların başladığını belirten Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, ilimizdeki çalışmaların henüz saha aşamasına gelmediğine de vurgu yaptı.

Özsümer; “Belediyemizde 6306 sayılı kanun ve ilgili yönetmeliği kapsamında yapılacak çalışmalar ve afetlerden zarar görme riski taşıyan alanların ve yapıların belirlenmesi için yapılacak çalışmalar için bir komisyon oluşturulmuştur. Sözkonusu komisyon büro çalışmalarına başlamış olup, saha çalışmaları için hazırlık yapmaktadır. Ancak, bazı kişilerin belediyeden geldiklerini bildirip, sahada yapı tespitleri ile ilgili çalışmalar yaptıkları duyumunu almış bulunmaktayız. Sözkonusu çalışmalar belediyemiz personeli tarafından yapılmamakta olup, bilgimiz dışında gerçekleşmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim