Tonami Köprülü Kavşak Düzenlemesi hakkında bilgi veren YAFA İnşaat Proje Müdürü Erol KarahanTonami Kavşağı'nın İstanbul Caddesi bağlantısından benzinliğe kadar olan bölümünün proje dahilinde yeşil alan olarak ayrıldığını söyledi. Karahan çalışmaların %95 oranında da tamamlandığını söyledi. 
Bursa ve Kocaeli istikametinden gelen araçların Yalova'yı transit geçmelerini ve bu sayede de Cengiz Koçal Caddesi, İstanbul Caddesi ve Şehit Ömer Faydalı Caddesi çıkışlarında tıkanıklık yaşanmasının önüne geçilmesini hedefleyen Köprülü Kavşağın düzenleme çalışmaları %95 oranında tamamlandı. YAFA İnşaat tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında ilk olarak bağlantı yolların yapımı ve asfaltlanmasına başlandı. Bu çalışmalar bir kaç küçük ayrıntı dışında tamamlandı. Köprülü Kavşağın üst geçidin açıldığı zamanda atılan ancak kısa sürede meydana gelen bozulmalar nedeniyle tepki toplayan zeminde asfaltlanmaya başladı. İlk etapta Kocaeli istikametinden Bursa istikametine doğru olan bölümün asfaltlanması işlemi başlatıldı. Kocaeli istikametinden gelen trafik ise üst geçide çıkmadan bağlantı yolları vasıtası ile alttan Bursa yönüne veriliyor. Üst geçidin tek şeridindeki çalışmanın bugün tamamlanacağını dile getiren YAFA İnşaat Proje Müdürü Erol Karahan, "Ardından diğer şeridin asfaltlanmasına geçeceğiz. Bu seferde Bursa istikametinden gelen trafiği alttan bağlantı yolları vasıtası ile Kocaeli istikametine akıtacağız. Üstgeçitteki asfaltlama çalışmasını 2-3 gün içerisinde tamamen bitirir ve Kocaeli ile Bursa istikametlerine çift yön olarak  trafiği yine buradan vermeye başlarız. Tonami Köprülü Kavşak bağlantı yolları, asfaltlama ve düzenleme çalışmalarını %95 oranında tamamladık. Söz verdiğimiz gibi çalışmaları bayrama kadar tamamlayacağız" dedi. 
Yeşil alan olarak ayrıldı
"İstanbul Caddesinden Tonami Meydanına dönüşten başlayarak benzinlik önüne kadar olan bölüm ise Karayolları projesine göre yeşil alan olarak ayrıldı. Bu alanın Yalova Belediyesi'ne bırakıldığını dile getiren YAFA İnşaat Proje Müdürü Erol Karahan, "O alan zaten Yalova Belediyesine ait. Yeşil alan olarak bırakıldı. Orasını trafik emniyeti açısından İstanbul Caddesini kavşak yoluna çıkardık.Araçlar buradan döner kavşağa geçecekler ve istedikleri yöne gidecekler. Karayollarının projelendirmesi içerisinde olan bir uygulama" 
Editör: TE Bilişim