Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en hassas geçiş noktası olan Körfez Köprüsü'ndeki çalışmalar hızla devam ediyor. Artık Yalova'dan da net olarak görülmeye başlayan  köprünün ayaklarının yüksekliği 252 metreye ulaştı. Ayakların üst noktalarında son çalışmalar yapılan köprüde iki yakayı birleştirecek halatların çekimine Şubat ayında başlanacak.

Köprüden Yürüyerek Geçmek Mümkün

Bir süre önce burada incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'ın açıkladığı gibi, programda beklenmedik bir aksama olmadığı takdirde, köprüdeki halat çekim çalışmaları Şubat ayında tamamlanacak, Mayıs ayında da betonlar dökülerek köprünün silüeti ortaya çıkacak. Haziran ayında köprüden yürüyerek geçmek mümkün olacak. Ancak köprü araç trafiğine 2015 yılı Aralık ayında açılacak.

6 Dakikada Karşıya Geçilecek

Körfez Köprüsü tamamlandığında, 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü unvanını alacak. Köprü sayesinde, daha önce İzmit Körfezi'ni yaklaşık bir saatte dolaşan veya 45 dakikada feribotla karşıya geçen bir araç, 6 dakikada karşıya geçmiş olacak. Gebze-Orhangazi İzmir Otoyol Projesi, köprüyle birlikte Bursa'nın Orhangazi ve Gemlik yakınlarından devam edip Ovaakça kavşağı ile Bursa Çevre yoluna bağlanacak.

Yeni otoyol, mevcut Bursa çevre yolundan sonra Bursa – Karacabey kavşağından yeniden başlayıp Susurluk’un kuzeyinden geçerek Balıkesir’e ulaşıyor. Otoyol buradan da Savaştepe, Soma, Kırkağaç ilçelerinin yakınından geçip Turgutlu'dan da İzmir-Uşak devlet yoluna paralel ilerleyecek.

İstanbul'dan İzmir'e 3,5 Saat

Uzunluğu 384 kilometre olan otoyol projesi, ayrıca 43 kilometre bağlantı yolu ile birlikte 427 kilometre uzunluğa ulaşıyor. Projenin tamamı bittiğinde ise, İstanbul'dan çıkan bir araç normalde 7 saat olan İzmir'e 3,5 saatte gidebilecek. Köprü ayrıca, özellikle yaz aylarında ve bayram tatillerinde sürücüleri çileden çıkaracak yoğunluk yaşanan TEM ve D-100 Karayolu'nun İstanbul-İzmit geçişini de rahatlatacak.

Editör: TE Bilişim