Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın Çiftlikköy halkına vermiş olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı sözünün yerine getirmesi ile birlikte ilçede yaşanan ölümlü trafik kazanlarının önlemesi ile birlikte bayram trafiğinde yaşanan sıkışıklıklar da ortadan kayboldu.
Geçtiğimiz senelerde ölüm kavşağı diye adlandırılan Çiftlikköy Kavşağı, 2014 yılında Çiftlikköy Belediye Başkanlığı’na gelen Ali Murat Silpagar’ın bu durumu ortadan kaldırmak adına bölgeye köprülü kavşağın sözünü vermesiyle birlikte ilk temelleri atıldı. Projesi Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından çizdirilen 15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı, Ramazan Bayramı’nda gerek kazaların önlenmesi, gerekse trafik yoğunluğunun azalması ile vatandaşlardan tam not aldı.
Bu bölgede yaşanan trafik kazaları ile adından sürekli söz ettiren ve onlarca cana mal olan bu kavşağın yeniden dizayn edilip Karayollar Genel Müdürlüğü ve Çiftlikköy Belediyesi’nin ortak hamlesi ile kısa bir sürede hayata geçirilmesi Çiftlikköy geçiş güzergahını kullanan birçok sürücüyü memnun etti.  Özellikle Bayram ariflerinde uzun kuyrukların oluştuğu bu karayolunda vatandaşların rahat bir şekilde araçlarıyla seyir etmeleri, gerek Çiftlikköy’de yaşayan gerekse şehir dışından bu istikamette ilerleyen vatandaşların takdirini topladı. Araç sürücüleri, “Daha önce bu karayolunda uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu esnada birçok kaza ile karşılaşıyorduk. Fakat Çiftlikköy Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’ın bu projesi hem ölümlü kazaların yaşanmaması adına hem de trafiğin rahatlatılması adına önemli bir adım oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dediler.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise şu ifadeleri kullandı: “Bu köprülü kavşağın proje çalışmaları belediyemiz tarafından gerçekleştirilip bedeli tarafımızca karşılandı. Toplam 7 Milyon liraya mal olan köprülü kavşak yan yol ve bağlantı yollarıyla 2 km uzunluğa sahip. Köprüsü ise 135 m. uzunlukta. Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda Çiftlikköy’ün çehresini değiştirip, modern bir Çiftlikköy yaratmak istedik. Bu sürecin zahmetli ve yorucu olacağını da biliyorduk. Fakat biz halkımızın daha rahat, daha güvenli ve sosyal donatı alanları olan bir kentte ikamet etmeleri için var gücümüzle çalıştık. 15 Temmuz Şehitler Köprülü Kaşağı’da verdiğimiz büyük sözlerden bir tanesiydi. Hamdolsun ki bu projemizi de Çiftlikköy’ümüze kazandırdık. Ölümlü kazaların olmaması ve trafiğin rahatlaması ise bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.” 

Editör: TE Bilişim