Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ve Yalova Valiliği’ne gönderilen otoyol planının Körfez Geçiş Projesi’ne ait 1/5000 ölçekli ilave revizyon imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave revizyon uygulama planı, plan açıklama raporlarıyla birlikte askıya çıkarıldı.

 

Antik yerleşimin bir kısmı da otoyola mı kurban gidecek?

 

Plan özel hükümleri arasında, plan teklifinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce tescillenen 82 parselin bir kısmını kapsadığı anlaşıldığından, her türlü inşai ve fiziki uygulama öncesinde, Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurulması koşulu ile plan teklifinin onaylanmasında bir sakınca bulunmadığına dair 4 numaralı özel hüküm dikkat çekiyor. Bu özel hükümle, bölgede bulunan Hersek Lagün Gölü kıyısındaki Helenapolis Antik Yerleşiminin bir kısmının da otoyol çalışması içinde kaldığı, anılan plan notuyla ortaya konulmuş oluyor.

 

21 Haziran’a kadar askıda kalacak

 

Plana itirazların bir aylık süre içerisinde yapılabileceği kaydediliyor. 21 Haziran tarihinde askı süresi sona eriyor. Planla ilgili paftalar ve açıklama notları, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde ayrıntılarıyla halkın bilgisine sunuluyor.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim