Yalova Genç TEMA Grubu, Altınova Hersek Burnu ile Körfezin diğer yakası olan Dilovası’nı birbirine bağlayacak olan Körfez Köprüsü’ne ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin adının verilmesi önerisinde bulundu.
Altınova ilçesini ziyaret eden ve burada Evliya Çelebi’nin ilçe sınırları içerisinde ünlü Seyahatnamesi’ni yazmaya başladığı noktada incelemelerde bulunan Genç TEMA Grubu, iki yakayı birbirine bağlayan Körfez Köprüsü’ne ilçenin bu tarihi misyonuna uygun olarak Evliya Çelebi  Köprüsü olarak adlandırılması önerisinde bulundu.
 Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne Altınova sınırları içerisinde bulunan Çobankale yakınlarında başladığını ve burada Evliya Çelebi yolu tabelasının yer aldığını belirten TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, “Şu anda yapımında son aşamaya gelinen ve önümüzdeki aylarda açılışı yapılması planlanan Körfez Köprüsü’ne Altınova’nın bu tarihi misyonuna uygun olarak Evliya Çelebi Köprüsü adı verilmesini öneriyoruz. Osmanlı Devleti zamanında İstanbul’dan kutsal topraklara Mekke’ye hacca gidecek olan hacı adayları bu yolu kullanarak Altınova ve İznik üzerinden yollarına devam edermiş. Bu güzergahın aynı zamanda ticari bir özelliği de var. Körfez Köprüsü de iki yakayı birbirine bağlayacak. Bütün bu tarihi misyonuna uygun olarak köprüye Evliya Çelebi adının verilmesini uygun görüyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim