Çınarcık İlçesine bağlı Koru beldesinde kıyıları işgal etmiş  villa ve yazlık sitelerin iskeleleri Koru Belediyesi tarafından yıkılarak sahiller halka açıldı.
Koru Belediyesi Koru-Çınarcık sahil yolu düzenleme çalışmaları kapsamında, Koru ve Çınarcık sahili arasında bulunan yazlık siteler ve villa sahiplerinin deniz kenarına yaptırdığı iskeleleri yıkarak, bisiklet yolları ve dinlenme alanlarının bulunduğu  Koru -Çınarcık sahil gezi yolu yapımına başladı.
Uzun yıllardan buyana Koru Beldesinde bulunan yazlık site ve villa sahiplerinin deniz kenarlarına yaptırdığı iskelelerle kıyıları işgal ettiğini ve halkın buralardan faydalanamadığını belirten Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman“3621  sayımlı kıyı kanununun5 Maddesine göre,  Kıyılar, devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Bizlerde yasadan aldığımız bu güçle kıyıları yıllarca işgal etmiş villa ve yazlık sitelerin sahillere yaptırdığı iskeleleri yıkarak burayı halkın kullanımına açtık” dedi.
Kamunun menfaatinin ve halkın çıkarlarının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Kamil Yaman “ Bazı işletmelerden, villa sahiplerinden yazlık site yöneticilerinden sahil yolunun halka açılması nedeniyle tepki aldık. Gösterilen tepkilere aldırış etmeden halkın menfaati için sahil yolu çalışmasına başladık. Koru halkı bundan böyle sahil yolundan Çınarcık ilçesine yürüyüş ve gezi yolu olarak adlandırdığımız sahil yolundan ulaşabilecek.  Çok  amaçlı olarak yaptığımız sahil yolundan,  vatandaşlar huzurla denize girebileceği gibi buralarda spor yapabilecek, yürüyüş gerçekleştirebilecek” diye konuştu. 
Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, sahil yolu yapım çalışmaların önümüzdeki Temmuz ayı sonunda tamamlanacağını, projenin bu yılın başında Çınarcık ve Koru Belediyesi tarafından yapılan anlaşma gereği eş zamanlı olarak başlaması gerektiğini  Ancak, Çınarcık Belediyesinin sahil yolu yapım çalışmasından vazgeçmesi nedeniyle Koru Belediyesi olarak kendi imkanlarıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini,  bu nedenle de sahil yolunu Çınarcık belediye mücavir alanlarına kadar yapacaklarını söyledi. Yazlık site ve villa sahiplerinin sahile yaptırdıkları iskelelerin belediye tarafından yıkılmasına “Özel mülkiyete zarar verdikleri gerekçesiyle “ tepki gösterirken Koru halkı  ise Koru Belediyesinin  yıllarca sahili işgal eden iskelelerin yıkılmasından memnun kaldıkları ve artık buralardan rahatça denize girebileceklerini belirterek Koru Belediyesine teşekkür ettiler.
Öte yandan Çınarcık ilçe sınırlarına kadar yapılacak olan sahil yolu çalışmasının Çınarcık Belediyesi tarafından da başlanmasını isteyen Çınarcık halkı “ Küçük bir belde belediyesi bunu yapabiliyorsa Çınarcık belediyesi de bu çalışmanın içersinde olmalı ve İki ayrı yerleşim yerinin sahili birleşmelidir. Çınarcık belediyesinin de Koru Belediyesi gibi radikal bir karar alarak kıyı işgallerine son vermelidir” dediler
Editör: TE Bilişim