Koruma Kurulu 2018 yılı 1. Toplantısı gerçekleştirildi. Koruma Kurulu Başkani Cumhuriyet Başsavcisi Yildirim Özgür başkanlığındaki toplantıya Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Ticaret Ve Sanayi Odasi Genel Sekreteri Taner Eriş, Yalova Il Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Denetimli Serbestlik Müdürü Isa Küçük, Aile Ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Faruk Uysal, Çalişma Ve Iş Kurumu Il Müdür Yardımcısı Nezir Uyrun, Yalova KOSGEB Il Müdürü Çağri Şimşek, Esnaf Odasi Başkani Ismail Mutlu, Yalova Kizilay Kurumu Başkani Ömer Fitöz, Yalova Kizilay Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Şeker, Yalova Yeşilay Temsilcisi Rukiye Durmuş, Yalova Halk Bankasi Müdürü  Ali Tamer Karabiyik, Yalova Ziraat Bankasi Müdürü Tahir Savaş, Ceza Infaz Kurumu Müdürü Salim Özcan, Yalova Barosu Başkani Hakan Gergeroğlu Ve Sosyal Yardimlaşma Ve Dayanişma Vakfi Müdürü Özden Sönmez katıldı.

Toplantıda, koruma kurulumuzdan iş ve ayni-nakdi yardım talebi ile başvuran 10 hükümlünün başvrularının değerlendirilmesi ve ilgili kurumların işbirliği hükümlülerin sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne yönelik olarak yapılan çalışmalar aktarılmıştır. Koruma Kurulu olarak 2018 yılı içinde yapılması planlanan 11 proje kurul onayına sunularak kabul edildi. Hükümlülerin iş ve meslek edinmelerine katkı sağlayacak olan 'Girişimcilik Kursu, Çöp Toplama Personel Eğitimi, Düz Dikiş Makineci Kursu,Temel Dış Mekan Bitki Yetiştiriciliği 'kurslarının 2018 yıl içerisinde hayata geçirilmesi konusu da masaya yatırıldı. Ayrıca; ceza infaz kurumundan salıverilen  ve denetimli serbestlik altında bulunan hükümlülerin çocukları için Sünnet Şöleni ve Aşure Günü etkinliği planlandı.  

Toplantıda yer verilen bir diğer proje ise; hükümlü eş ve çocuklarının sosyo-ekonomik ihtiyaçlarının giderilebilmesi için giyim ve eşya yardımını içeren 'Gereği Düşünüldü Projesi 'hayata geçirilmiş ve 3 hükümlü ve ailesine ev ziyareti gerçekleştirilerek belirtlenen ihtiyaçların temini konusu oldu. Söz konusu yardımların Yalova Belediyesi, Ziraat Odası ve Esnaf Odasının katkılarıyla kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim