5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu kapsamında kurulan Koruma Kurulu; ceza infaz kurumundan salıverilen ve denetimli serbestlik altında bulunan hükümlüler ile suçtan zarar gören mağdurların karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne yardımcı olmak ve hükümlülerin, yeniden suç işlemelerinin önlenmesi ve topluma kazandırılmaları amacıyla iş ve meslek edinmelerine yönelik faaliyet göstermektedir.

Toplantıda, koruma kurulundan iş, ayni-nakdi yardım ve kurs talebi ile başvuran 5 hükümlünün başvurularının değerlendirilmesi ve ilgili kurumların görüşleri yer aldı.  Koruma Kuruluna başvuran hükümlülerin sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde yapılan çalışmalar aktarılmıştır.

Koruma Kurulu olarak 2019 yılı içinde planlan projeler değerlendirildi.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile işbirliğinde yürütülen Girişimcilik Kursunun 2019 yılında Nisan ve Ekim aylarında düzenleneceği konuşulmuştur. Hükümlülerin kendi işlerini kurabilmeleri için 2019 yılında ilki düzenlenecek olan "Girişimcilik Kursu"nun 22-24-26-27/04/2019 tarihinde düzenleneceği ve başvurmak isteyen hükümlülerin Yalova Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile iletişime geçebilecekleri bilgisi verildi.  Yalova Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılacak olan Su Bazlı Boya, Temel Dış Mekan Bitki Yetiştiriciliği, Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı, Koyun Yetiştiriciliği, Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği meslek edinme kurslarının açılacağı bilgisi verildi. Ayrıca hükümlü ve ailelerinin hep birlikte katılabileceği turistik geziler, iftar programı ve seminerler de hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile işbirliğinde yürütülecek olan 'Titiz Eller" projesi Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında 2019 yılında toplamda 50  hükümlünün Yalova Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmesi kararı alındı. 2019 yılı ocak ayında 8, şubat ayında 15 hükümlü istihdam edildi. Mart ayında ise başvuruların alındığı ve kura usulü ile 10 hükümlünün yerleştirileceği bilgisi verildi. Ülke genelinde ikincisinin uygulandığı il olan bu projenin, Yalova İli'nde özel sektör alanında da yaygınlaştırılması üzerine çalışmalar planlandı. 

Toplantıda; koruma kurulu kapsamında üç aylık süre zarfında 80 hükümlü ve yakınına gıda, giyim, ayakkabı ve temizlik malzemesi olmak üzere çeşitli türde yardımlar yapılmıştır. Suça karışmak yerine yaşamına olumlu yön vermek isteyen hükümlere ihtiyacına göre destek olunduğu mesajı verildi.

2019 yılı içerisinde planlanan çalışmaların karara bağlanmasının ardından, kurul üyelerinin dilek ve temennileri ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim