Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Çınarcık ilçesinde görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile Koruyucu Ailelik toplantısı yapıldı. 
Koruyucu aile hizmetinin arttırılmasını amaçlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bu anlamda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personellere yönelik bilgilendirme toplantıları da gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Çınarcık ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Çınarcık Kaymakamlığı toplantı salonunda ki toplantıya konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal çalışmacı Emine Güngör ve Deniz İneç katıldılar. 
Toplantıda koruyucu aileliğin önemi hakkında bilgi veren konuşmacılar, " Bir çocuğun, bağlanma, güven duygusu gibi sadece aile içinde edinilebilen ve yetişkinliğine doğru alacağı yolda oldukça önemli olan edinimlerinin, ona yuva veya yurtta yaşayarak verilmesinin mümkün olmadığı, bunun ancak bir aile yanında yaşayarak edinildiği uzmanlarca söylenmektedir. Zaten örselenmiş olarak Koruyucu aileye dahil olan çocuklarımızın yaşamında, evlerimizi, sofralarımızı, her şeyden önce yüreklerimizi açarak onlara bu zorlu süreçte daima yanında olacak, biyolojik ebeveynlerinin yokluğunda, hayatın en güzel dönemi olan çocukluğu, gençliği doya doya yaşatmak için Koruyucu Aileler olduk. Kocaman ailemize, yeni ailelerin dahil olarak, korunma altına alınan bir çocuğun bir an önce bir aileye kavuşması için herkese çağrıda bulunuyoruz. Koruyucu aile olmak isteyenlerin tüm aile olarak hazır hissetmesi çok önemlidir. Unutulmamalı ki bu çocuklar küçücük yaşlarına rağmen pek çok zorluğa maruz kalmışlardır. Bunları aşarken profesyonel destek almak önemlidir. Gene unutulmamalıdır ki sizinle geçireceği zaman hem çocuk hem aile açısından çok önemli ve değerlidir. Çocuklara katabileceğiniz pek çok olumlu değer vardır. En temel olan sevgi, ilgi ve güven dolu ortamda çocukluğunu geçirmesine yardımcı olmaktır. Bir gün benden alınırsa endişesiyle bu güzellikleri yaşamaktan korkmasın aileler" sözlerine yer verdiler. 
Editör: TE Bilişim