Firma olarak çevrenin ve işçi sağlığının korunması konularında çok duyarlı olduklarını dile getiren Kosova Makina Genel Müdürü Adem Yiğit, “Kosova Makina olarak Yalova’dan tüm Türkiye’ye filtre torbası temin ettiklerini, 98 iş koluyla binlerce firmaya ulaşıyoruz. Çalıştığımız firmaların çevreye ve işçi sağlığına verdikleri özende, bizlerde en kaliteli malzemeyi kullanarak çalıştığımız firmalara en kaliteli filtre torbalarını ve sistemlerini tedarik ediyoruz. Türkiye genelinde demir-çelik, alçı, akü, calsit, maden, cam, asfalt, kağıt ve bir çok sektörde üretim yapan fabrikalara filtreler üretiyoruz. Türkiye dışında Ortadoğu, Rusya, Gürcistan, Afrika ve Türk Cumhuriyetlerine filtre torbası ihraç ediyoruz.” dedi.

 

Tamfelt ortaklığına değinen Yiğit, “Danimarka firması ile bir yıldır görüşmelerimiz sürüyor, resmi yazışmalar ve imzalar atıldı. Artık geliştirdiğimiz projede resmi ortağımız Danimarkalı Tamfelt firması. Tamfelt, yüksek teknolojik filtre sistemleri ve torbaları yani nanoteknolojik filtreler üreten ve bunu dünya pazarına sunan bir firma. Dünya çapında filtre üretimi üzerine 7 fabrikaya ve 10.000 çalışana sahip olan bu firmayla yaptığımız ortaklık çerçevesinde 2013 yılında faaliyete geçecek 5 trilyon yatırım bedeli ile Yalova-Orhangazi yolu üzerinde bir tesis kuracağız. Bu tesis 3 dönüm arazi üzerine, 2 dönüm kapalı alana sahip ve 2013 yılı içerisinde 150 kişiye istihdam sağlayacak. Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucunda onbinin üzerinde firma filtre kullanıyor, Türkiye ve Dünya’nın ihtiyacı olan iğneli filtre torbası üretimini yeni kuracağımız bu tesiste yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

Yeni kurulacak tesis hakkında bilgi veren Kosova Makina Genel Müdürü Adem Yiğit, “Tamfelt ortaklığı ile Türkiye’de gösterdiğimiz başarıyı, Avrupa pazarında da devam ettirmek istiyoruz. Ayrıca bu tesisin kurulması ile Türkiye’de filtre üretiminde kullanılan malzeme ve kumaşların üretimini yapacak olan teknolojiyi Türkiye’ye getirmiş olacağız ve ülkemizde bu şekilde üretim yapacak ilk firma konumunu alacağız. Buda bizim için ayrıca bir gurur kaynağı olacak. 2013 yılı içerisinde ürettiğimiz filtre torbalarının %70’ini Türkiye pazarına sunarken, %30’luk kısmını da dış pazarlara ihraç edeceğiz. Şuan için proje planlanan şekilde ilerlemekte, çok yakında tesisimizin inşaatı başlayacak ve tesisi 2013 yılının Temmuz ayında tamamlanacak ve üretime başlayacağız.” diyerek Tamfelt ortaklığı sonucunda Yalova’ya ve Türkiye’ye daha kapsamlı hizmet etme amaçlarını biraz daha gerçekleştirmiş olacaklarını dile getirdi.

 

 

Editör: TE Bilişim