Yalova’da en çok köyün bulunduğu Altınova’da Yalova İl Özel İdaresi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AK Parti’nin Altınova İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çorbacı’nın gündeme getirdiği köylerin sorunlar, meclisten çıkan ‘oy birliği’ kararı ile tek tek çözüme kavuşuyor.
AK Parti’nin Altınova İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çorbacı, ilçeye bağlı köylerde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çorbacı, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirerek köylerdeki alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile köylerin daha yaşanabilir ve modern görünüme kavuştuğunu söyledi. Parke yol çalışmalarının Örencik Köyü’nde sürdüğünü söyleyen Çorbacı, bundan sonraki rotalarında Geyikdere Köyü ve Ayazma Köyü’nün olduğunu dile getirdi.
Altınova’nın köyleri için yaptıkları çalışmaları anlatan Ali Çorbacı, kısa sürede yapılan çalışmalarla köylerin daha modern ve yaşanabilir hale geldiğini söyledi. Parke, sıcak asfalt ve kanalizasyon gibi başlıca sorunları kısa sürede çözüme kavuşturduklarını söyleyen Çorbacı, “İl Özel İdaremiz uhdesinde süren çalışmaları köylülerimiz de takdir ediyor. Altınova’mız için çıktığımız bu hizmet yolunda kısa bir sürede yapılan çalışmalar sonucu köylerimizin parke, sıcak asfalt ve kanalizasyon gibi başlıca sorunlarını çözüme kavuşturduk” dedi.
Köylerdeki parke yol çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çorbacı, “Karadere, Çavuşköyü ve Aktoprak Köyü’nde parke yol çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi ise Örencik Köyü’nde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra da Geyikdere Köyü ve Ayazma Köyü’nde köy meydanlarında ve ara sokaklarda parke yol çalışmaları yapacağız. Yapılan çalışmalardan köylülerim çok mutlu” diye konuştu.
İl Özel İdaresi’nin katkısı ile Sermayecik Köyü’ne ‘Çilek ve kadın’ temalı köy meydanı yapıldığını da söyleyen Çorbacı, aynı köye aynı zamanda yeni bir hal binasını da kazandırdıklarını dile getirdi. Çorbacı, “Bu çalışmalarda köylerimize destek veren Valimiz Tuğba Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanımız Yaşar Demirel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, meclis üyesi arkadaşlarımız ve Altınova Belediye Başkanımız Metin Oral’a tüm köylülerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim