Yalova ÖSYM bürosundan yapılan açıklamaya göre 27 Haziran'a kadar yapılabilecek olan başvurularda, ''Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2012/1 Tercih Kılavuzunda'', ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alacak.

Kılavuz, ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinde yayımlanıyor. Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan 2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans'a girilmiş ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekiyor.

Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Tercih süresinin kesinlikle uzatılmayacağı, yerleştirmeye başvuracak adayların KPSS-2012/1 tercih kılavuzuna göre tercihlerini yapabileceği kaydediliyor.

 

Editör: TE Bilişim