Başkan Er, kooperatif olarak yolcu taşımacılığında en büyük sorunlarının belge sorunu olduğunu dile getirerek, “Ulaştırma müdürlüğü ile görüştüğümüzde bize komisyon kararını soruyorlar. Valilik bünyesindeki komisyonun verdiği son kararı öğrenemedik. Bu konuda sorunlarımızın çözümü için destek bekliyoruz” diyerek sıkıntılarını anlattı.

AKP İl Başkanı Pehlivan ise, Avrupa Birliği Uyum Yasaları muktesebatı çerçevesinde taşımacılıkla ilgili yasalarda yeni düzenlemeler getirildiğini belirterek, “Bunlar hep taşımacılık sektörünün faydasına olacak düzenlemelerdir. Şimdiye kadar yapılan eksik uygulamaların yerini alacak” dedi. Pehlivan, sorunların bir dosya halinde kendisine iletilmesini isteyerek, “Mesleğim gereği sorunlarınızı biliyorum. Hepinizi bir araya toplayalım ve birlikte sorunlarınızı masaya yatıralım” diye konuştu.

Yalova’nın Türkiye’nin en hızlı büyüyen illerinden birisi olduğunu ve gelecek 5-6 yıl içerisinde önemli oranda nüfus artışı olacağının tahmin edildiğini sözlerine ekleyen Pehlivan, “Böyle bir nüfusu hiçbir kent kaldırmaz. O yüzden Yalova’da yaşayanların ekmeğine sahip çıkması gerekiyor. Çağdaş bir Yalova olduğu sürece, bir cazibe merkezi haline geldiği sürece, Orhangazi, İznik, Yenişehir gibi yakın yerlerde yaşayanlar için de Yalova alışverişte, ticarette, ziyarette tercih edilir bir yer olacaktır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim