Yalova İmam Hatip Külliyesi’nin temeli 26 Şubat 2017 Pazartesi günü düzenlenecek törenle atılacak. Külliye 650 iş gününde tamamlanacak.
2015 yılında dönemin Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Ensar Vakfı yetkililerinin katılımı ile protokolü imzalanan Yalova İmam Hatip Külliyesi aradan geçen sürçte çeşitli nedenlerle hayata geçirilememişti. 2017 yılı sonunda kazı çalışmaları ve zemin etütleri başlayan Külliye temel atma aşamasına geldi. Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaptığı bir açıklama ile külliyenin temelinin 26 Şubat 2017 Pazartesi günü il protokolünün katılacağı bir törenle atılacağını duyurdu. Müdürlükten yapılan açıklamada, “Yapı denetim hizmetleri müdürlüğümüzce verilmekte olan 5 bin 488 metre kare oturum, 18 bin 271 metre kare kapalı alana sahip Yalova Anadolu İmam Hatip Külliyesi A.Blok Yapım İşinde 17 Ocak 2018 tarihinde beton dökümü ile başlandı.  Resmi temel atma töreni ise 26 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir” denildi.

Selçuklu mimarisi tarzında tasarlanan külliye kız ve erkek imam-hatip ortaokul ve liseleri, öğrenci yurtları, Ana okulu, Sosyal tesisler, Tatbikat Cami, lojman ve açık spor tesislerinden oluşuyor. Külliyede erkek ve kız ayrı ayrı kapalı yarı olimpik yüzme havuzları, spor salonları, çok maksatlı konferans salonları yer alacak.

 

Editör: TE Bilişim