Kızılay Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin, bu yıl da binlerce mazlumun sofrasına et ulaşmasını sağlayacak Türk Kızılay’ının geleneksel hale gelen  Vekaletle Kurban Kesim Kampanyasının başladığını açıkladı.
Türk Kızılay’ının vekaletle kurban bedellerini de açıklayan Şube Başkanı Temuçin, “Kızılay kurban bedelleri yurt içi 690 Lira ve yurt dışı ise 435 Lira olarak belirlenmiştir. Türk Kızılayı’nın geleneksel hale gelen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası 2015 yılında da devam ediyor. Bu yıl da binlerce mazlumun sofrasına et ulaşmasını sağlayacak kampanyamızı “Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram” sloganı ile düzenliyoruz. Yardımseven vatandaşlarımızın desteklerini bir kez daha talep edeceğimiz kampanya sayesinde, ihtiyaç sahiplerine sadece Kurban Bayramı döneminde değil, yıl boyu ulaşacağız” dedi.
Vatandaşların Kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirmeleri için ortaya konulan Kurban’da Kızılay Modeli’ni bu yıl da titizlikle uygulayacaklarını belirten Şube Başkanı Temuçin, “İyiliğin sınır tanımayacağı düşüncesiyle, sadece ülkemizdeki değil dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerine elimizi uzatacağız.Daha fazla sayıda ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmek adına, kampanyamızın başarıya ulaşmasında basınımızın anahtar rol üstleneceğini biliyor ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.Kurbanlıklarınız Kızılay tarafından İslami şartlara uygun biçimde kesiliyor.Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor.Tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor. İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor. Kurban etleri, Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor. Tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor” dedi.
Kızılay Yalova Şube Başkanı Temuçin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türk Kızılayı’na yurt içine olduğu gibi yurt dışına gönderilmek üzere kurban vekaleti verebilir, sınırların ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin de yüzünü güldürebilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Irak, Suriye, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya, Çad ve Orta Afrika’da ki sofralarda tüm yıl bayram bereketini yaşatabilirsiniz” 
Editör: TE Bilişim