Çınarcık yaz aylarına iddialı hazırlanıyor. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt daha şimdiden ilçede yazın planlamalarını yapmaya başladıklarını söyledi. İlçeye bu yıl rekor sayıda turist beklediklerini vurgulayan Kurt donelere dayalı öngörülere göre bu yıl ilçeye 500 bin turist geleceğini beklediklerini vurguladı. İlçenin uzun süreden beri beklediği altın yılını 2015'de yaşayacağını dile getiren Kurt, "Yaz sezonuna hızlı bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu yıl ilçede 500 bin civarında turist ağırlayacağımızı öngörüyoruz. İlçemiz bu yıl altın yılını yaşayacak. Çınarcık yaz sezonunda belirli dönemlerde eğlencenin doruğa taşınacağı bir yer olacak. Özellikle hafta sonlarında programlar düzenleyeceğiz. Ama en büyük projemiz Ağustos ayında düzenlenecek olan Altın Çınar Festivali. Bunun hazırlıklarına daha şimdiden başladık" dedi.

Çalışmalara Hız Verildi


İlçeye gelecek turistlerin tatillerini daha modern, sorunsuz ve rahat bir ortamda geçirmeleri için belediye olarak çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Kurt, "Bu esnada süren bazı projeler var. Bunlardan birisi dolgu projemiz. Dolgu ile ilgili projeler devam edecek. Yine Poyraz caddesinde geçen sene yapılan yol çalışmasında istinat duvarlarımız çöktü. Onların yapılması içinde çalışmalara başlıyoruz. Orasının daha sağlıklı ve güvenli bir yer olmasını sağlayacağız. Zira orada yaşayan vatandaşlarımızın güvence altında olmaları gerekiyor. Bunal  birlikte Çınarcık genelinde kaldırım yapım çalışmalarına da başlıyoruz. Kaldırımlarda ağaçlandırmalar gerçekleştireceğiz. Su ile ilgili de çalışıyoruz. Yeni bir depo inşaatına başladık. Çınarcık ilçemizde geçen yıl yaşanan susuzluk sorununun bu yıl yaşanmasını istemiyoruz. Misafirlerimizin rahat etmesi için gereken ne varsa yapacağız" diye konuştu.

Dolgu Yaz Aylarında Durabilir


Çınarcık Sahil Dolgu Projesinin yaz sezonunda her hangi bir olumsuzluğa neden olmasını beklemediklerini dile getiren Kurt, "Dolgu Projesi turizmi olumsuz etkilemez. O kısım zaten atıl olan ve denize girilmeyen bir yer. Gerekli güvenlik önlemleri de alınacak. Eğer her hangi bir problem görürsek yaz aylarında dolguyu durduracağız" dedi.


Editör: TE Bilişim