Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) aldığı kararla, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt’u Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına atarken, Yalova’ya Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür atandı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesinin 26/07/2016 tarihli ve 1307 sayılı kararnameyle yeni atamalar gerçekleştirildi. Kararnameyle Yalova’da görev yapan Mehmet Ali Kurt, 26 Temmuz tarihi itibariyle Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Yalova’ya ise geçen ay Haziran ayında Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Yıldırım Özgür atandı. 
Yıldırım Özgür Kimdir?
1970 yılı Afyon doğumlu olan Başsavcı Özgür, ilk, orta ve lise öğrenimi Afyon"da tamamlayarak 1991 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi"nden mezun oldu. Mesleki kariyerine ilk olarak Konya Höyük"te Cumhuriyet Savcısı olarak başlayan Özgür, sırasıyla Samsun/Ladik, Şanlıurfa/Hilvan, İzmir/Kemalpaşa ve Bursa"da görev yaptı. 2014 yaz kararnamesi ile 6. görev yeri olarak Söke"ye atandı. 2016 Haziran ayında ise Bartın Cumhuriyet başsavcılığına getirilen Başsavcı Özgür, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Editör: TE Bilişim