Yalova Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Funda Arar konserinde coşku zirveye çıkarken, geceye Yalova protokolü ve halkı büyük ilgi gösterdi. Yalova Belediyesi Mehteran Takımı da etkinlikte özel bir konser verdi.

Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve eşi Suna Koçal, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ahmet Çelik, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz, Yalova Belediyesi Meclis üyeleri siyasi partilerin yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecenin açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal yaptı.

Yalova halkının Ramazan ayını kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Koçal; “Atalarımız o günün koşulları göz önünde bulundurulduğunda yokluk içerisinde mücadele ederek bizlerin bugün bağımsız bir şekilde bu kentte yaşam sürmemizi sağladılar. O zamanki düşman güçler sinsice planlarını uygulayarak kentimizi ele geçirmelerine rağmen Akköylü İbo önderliğinde kentimizde başlatılan bağımsızlık mücadelesi 19 Temmuz 1921’de sonlanarak Yalovamız düşmandan tamamen arındırılmıştır. Bugün de aynı sinsice senaryo ülkemiz için oynanmaya çalışılsa da geçmişe bakarak o zamanki zor koşullara rağmen bunu yapamayan güçler bugün gelişmiş bir Türkiye’ye karşı, birlik ve beraberlik içerisinde olan bir halka karşı asla başarılı olamayacaklarını çok iyi anlayacaklardır. Bizlere huzur ve refah içerisinde bir hayat sürmemizi sağlayan başta büyük önder Atatürk olmak üzere Yalova’nın kurtuluş mücadelesine kanıyla, canıyla  katkıda bulunan tüm atalarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ın konuşmasının ardından; sportif, eğitim ve kültürel yarışmalarda ilimizi başarıyla temsil eden 30 öğrenci ve 69 sporcuya Yalova Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Gençleri başarıya teşvik etmek için böyle bir karar aldıklarını belirten Başkan Koçal, para ve altın ödüllerini takdim etmek üzere protokol mensuplarını sahneye davet etti.

Ödül töreninde konuşma yapan Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Milletvekili Temel Coşkun da ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayarak, dereceye giren sporcu ve öğrencilere başarılar diledi.

FUNDA ARAR SAHNE PERFORMANSIYLA BÜYÜLEDİ

Gecenin kapanışını ise başarılı sanatçı Funda Arar yaptı. Yorumuyla herkesin takdirini kazanan Funda Arar, renkli ve dikkat çekici kıyafetiyle sahneye çıktı. Bir buçuk saat sahnede kalan güzel sanatçı, muhteşem performansı ve birbirinden güzel eserleriyle büyük alkış aldı. Gecenin sonunda başarılı sanatçıya Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ile eşi Suna Koçal çiçek takdim ederek tebrik etti. Başkan Koçal, şarkıcının isteği üzerine 10. yıl marşını sahneden seslendirerek gecenin kapanışını yaptı.

 

 

Editör: TE Bilişim