Uzun yıllardan beri Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak görev yapan Tayfur Kutlay düzenlenen törenle emekli oldu. Müdürlük personelinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen törende duygulu anlar yaşandı. 
Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ahmet Kürşat Gedikoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, çeşitli kurumların ve STK'ların temsilcileri ile kurum personeli katıldı. Törende söz alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya Tayfur Kutlay ile uzunca bir süreden beri uyumlu bir çalışma ortaya koyduklarını dile getirdi. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise Kutlay'ın ildeki bir çok çalışmada imzasının bulunduğunu vurgulayarak yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar'da Kutlay'ın emekliliğe ayrılması amacıyla düzenlenen törende söz alarak, "Kurumlarda yönetim kadrolarında yer alan arkadaşlarımızın çözüm odaklı, pratik ama bir o kadar da kanun ve yönetmeliklere bağlı çalışmalar ortaya koymaları lazımdır. Tayfur Kutlay bu tanıma tam olarak uyan önemli bir arkadaşımızdı. Kendisine bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki hayatında da başarılar diliyorum" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından söz alan Tayfur Kutlay ise, "Bu kurumun bir ferdi olmaktan her zaman gurur ve mutluluk duydum. Çok güzel zamanlarımız geçti. Tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm haklarınızı helal etmenizi istiyorum" dedi. 
Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl  Müdür Yardımcısı Tayfur Kutlay'a bugüne kadar ki çalışmalarından dolayı Hizmet Şeref Belgesi, Başarı Belgesi ve çiçek hediye edildi. 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli tarafından Tayfur Kutlay için akşam ise Çiftlikköy İlçesindeki Çapa Restoranda bir veda yemeği düzenlendi. Yemeğe 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Çiçek, KOSGEB Yalova Müdürü Hakan Ulusu ile müdürlük personeli katıldı. 
Editör: TE Bilişim