AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Ali Demirhan’a ait avukatlık bürosunun açılışını yaptı. Kuzu, burada gazetecilerin soruları üzerine "İmralı süreci" ile ilgili görüşlerini açıkladı.

“Terörle mücadeleye harcanan para ülkeye harcanır”

Kuzu, Oslo sürecine göre daha şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini dile getirdiği İmralı süreciyle ilgili olarak bu kez kendisinin ümidi olduğunu dile getirerek, devletin bu soruna harcadığı paranın ülke ihtiyaçları için harcanması halinde elde edilebilecek faydalar olduğunu kaydetti. Kuzu, “30 yıl sürmüş, 40 bin insanımız ölmüş, 10 binlerce şehit var, binlerce yaralı, binlerce dul, yetim var. Nereye kadar gidecek- Bu işin bu tarafı. Öbür tarafta 400 milyar dolardan fazla devlet oraya, havaya masraf yapmak zorunda kalmış. Başka da çaresi yok. Şuanda İstanbul'a dünyanın en büyük havaalanı yapılıyor neredeyse 150 milyon yolcu kapasiteli, 5 milyar dolara mal oluyor. 400 milyar doları hesap edin, Doğu'nun, Güneydoğu'nun halini siz düşünün. Bu paranın bu haliyle ve bunun çalışmış halini düşünün. Böyle bir durum var." 

“Bahardan sonra kampların boşaltılabileceği söyleniyor”

PKK kimi devletlerin taşeronu haline geldiğini anlatan Kuzu, “Önceleri kuruluş amaçlarının bölgeye hizmet olduğunu iddia eden PKK, Kimi devletlerin taşeronu haline gelmiş, uyuşturucu mafyasının geçtiği yer haline gelmiş. Silah tüccarlarının emrinde çalışıyorlar. Öyle olunca da o devlet de buna ne kadar müsaade eder. Çünkü bunlara karşı uyanık olmak lazım. Bundan önceki süreçler değişik nedenlerle tıkandı. Süreçte temkinli gitmek, çok fazla konuşmamak gerekiyor. İnşallah 'ümit var' diye düşünüyoruz. Şimdi, 'bu kış aylarında bu işin zor olacağı, yaza doğru, bahardan sonra oradaki kampların boşaltılacağı' şeklinde basından duyduğumuz haberler var. Bunlar doğru olabilir, mantıken de yanlış şeyler değil. Bir çözüm bulunacak. İyi niyetli olmak gerekiyor. Dünyada İngiltere'nin, İspanya'nın, İtalya'nın başında vardı bu bela. Bu bütün ülkeler görüşmelerle bu işi bir yere bağladılar. Yoksa sonu gelmiyor yani. Bir senden, bir benden, bir oradan bir öbür taraftan bu nereye kadar- Sayım dökümle bu iş olmuyor. O yüzden o ülkeler ne yapmışsa, onun benzerini, daha uygun olanı neyse onu yapmaya çalışacağız. İnşallah bir sonuç alınacak” dedi. 
Editör: TE Bilişim