Yalova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantılara; Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu ve Proje Koordinatörü Cengiz Dereli, Proje Koordinatör Yardımcısı Erkan Çetintaş, Belediye Dış İlişkiler Birimi personeli, Yunanistan’dan Proje Koordinatörü Despoina Panagiotopoulou, Koordinatör Yardımcısı Spyros Nakos, Çek Cumhuriyeti’nden Proje Koordinatörü Petr Severa ve Koordinatör Yardımcısı Hana Tulova katıldı.

251.000 Euro bütçeli proje için daha önce Yunanistan’ın Komotini kentinde toplantıda; öncelikle hedef kitlenin doğru tespiti ve bu kitlenin mesleki eğitim konusunda ihtiyaç ve taleplerinin anket çalışmaları aracılığıyla kısa zamanda belirlenmesi kararına varıldı. Ayrıca, projenin ilerleyen aşamalarında üretime yönelik verilecek meslek eğitimlerinin ardından ortaklar arasında kurulacak e-ticaret/alışveriş platformu konularında görüşmelerde bulunulmuştu.

Yalova Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantılarda; proje kapsamında bin kişi üzerinde anket yapıldı ve anket yapılanların içerisinden 50 kişi eğitim için seçildi. Projenin web sitesi ve logo oluşturulması için karar alındı. Bütçe, eğitim faaliyetleri de gündem maddeleri içerisinde yer aldı. Proje temasında; 15- 30 yaş arası gelir ve eğitim seviyesi düşük, mesleki becerisi olmayan kadınlara, mesleki beceri kazandırma olduğu vurgulandı.

Proje kapsamındaki bir sonraki toplantının Çek Cumhuriyeti’nin Usti Nad Labem Şehri’nde 26 Temmuz 2012 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Projenin son toplantısının ise;  konferans olarak 2012 yılının Kasım ayında Yunanistan’ın Başkenti Atina’da gerçekleştirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Ledos Proje Heyeti, Başkan Koçal’ı makamında ziyaret etti

Yalova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayanlara yönelik 'Becerilerimizi Öğrenme ve Geliştirme' ( LEDOS) adlı Avrupa Birliği Projesi’ne iştirak eden heyet, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ı makamında ziyaret etti. Lunabit Karşılıklı hediyeleşmelerin de gerçekleştiği ziyarette, Avrupa Birliği projelerinde ülkelerin ortak çalışma yapmasının önemine değinildi. 

Editör: TE Bilişim