Yürüyen Köşk’ün Yalova Üniversitesi logosundan çıkartılmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Bu konuyu ilk kez gündeme taşıyan ve tepkileri dillendiren CHP Yalova Belediye Başkan aday adayı ve Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Vefa Salman, elbette yeni logo ayet değildir diyerek, hatadan dönülmesi gerektiğini söyledi. 

Yürüyen Köşk’ün Yalova ile özdeşleştiğini ve bunun dünyaya açılma iddiası taşıyan Yalova Üniversitesi’nin logosundan çıkartılmasının ise büyük bir yanlış olduğunu dile getiren Salman, “Unutulmamalıdır ki bu ilin adını taşıyan üniversite Yalova’nın bir parçasıdır. O nedenle de bu ilin simgesini logosundan çıkartmak hatadır. Ben, üniversite yönetiminin gelen tepkilere kulaklarını tıkayacaklarını sanmıyorum. Yalova Üniversitesinin logosunda Yürüyen Köşk fotoğraf gibi  yer almasa da mutlaka Yürüyen Köşk temalı bir logo vektörel olarak kullanılmalıdır. Bir atasözü, ‘At ölür meydan kalır. Yiğit ölür şan kalır’ der. Eğer üniversite yöneticileri kentin tarihi ve insanlarıyla bütünleşen bir üniversite oluşturmak istiyorlarsa logo konusunda derhal gerekeni yapmalıdır” dedi.

Logo Alıntı Mı?

CHP Yalova Belediye Başkan aday adayı ve Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Vefa Salman, Yalova Üniversitesi logosunun Bursa Sosyal Bilimler Lisesi logosuyla büyük benzerlikler içerdiğini dile getirerek, “Öte yandan orijinal bir logo olarak halka tanıtılan ve ince elenip sık dokunarak seçildiği vurgulanan logo neredeyse Bursa Sosyal Bilimler Lisesi logosu ile aynıdır. Bu benzerliğinde gözden kaçırılması logo tespitinin ne kadar titizlikle yapıldığı konusunda içimize şüphe düşürmüştür, logo alıntımı sorusunu akıllara getirmiştir” şeklinde konuştu

Editör: TE Bilişim