Mag-Der’in bünyesinde bulunan Acil Müdahale Ekibi 8 Nisan’da K-77 alanında tatbikat yaptı. Tatbikat saat 10.00’da İtfaiye Müdürlüğünün Arama kurtarma aracı içerisinde bulunan ekipmanın tanıtımı çalıştırılması konusunda bilgilendirmeyle başladı. Bilgilendirmeyi İtfaiye müdürlüğünde görevli Yaşar Dilmaç gerçekleştirdi. Ardından Acil Müdahale Ekibi gruplara ayrıldı. Enkazlarda çalışmalara başlayan ekipler ilk önce enkaz altında bulunan yaralıların yerini tespit etti. MAG Acil Müdahale ekipleri profesyonel ekiplerle birlikte rahatlıkla çalışabilecek bilgi ve beceri birimine sahip olarak MAG yapılanmasını daha da görünür kılacak ve yerel arama kurtarma aracında bulunan ekipmanlarla betonları kırıp tahkimat yaparak yaralılara ulaştı. İlk Müdahaleleri yapılan yaralılar senaryo gereği hastanelere ulaştırıldı. Gerçeği aratmayan tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.

Amaçlarının AME’nın hareket kabiliyetini yükseltmek, oluşabilecek afetlerde, su baskınlarında, büyük çaplı yangınlarda görev yapmak olduğunu kaydeden MAG-Der Başkanı Sabri Karaçam, AME’nin İlk görevini 28 Ekimde 2011 tarihinde Yalova’da oluşan su baskınında verdiğini kaydederek, “24 kişilik bir ekiple görev yapan AME ekibimiz her zaman Yalova halkının hizmetindedir. Yalova’daki Tüm Mahallelerin katılacağı gece tatbikatı ve Casinoslot Orhangazi’de yapılanması tamamlanan gönüllülere 2 günlük bir tatbikat düzenlenecek” dedi.

Karaçam, “Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi kendi ilçesinde ya da yakın bölgesindeki Deprem, sel, yangın, toprak kayması, bina çöküntüsü gibi afet ve acil Durumlara ilk müdahale kapasitesini arttırmak amacı ile kurulmuştur. İhbarı aldığı andan İtibaren ekibi ile birlikte en hızlı şekilde olay yerine ulaşır başta çevre güvenliği olmak Üzere bilgi toplama ilk müdahale gibi çalışmaları gerçekleştirir. Profesyonel ekiplerle işbirliği içinde koordineli bir şekilde çalışır. Müdahale kapasitesini gerek ekipman gerekse eğitim ile sürekli en üst düzeyde tutar. Her ay düzenli olarak eğitimlerini gözden geçirir. Güncellemelerini yapar. Ekibindeki diğer arkadaşları ile düzenli olarak diyalog halinde olur. MAG Acil Müdahale Ekibi üyeleri kendi mahalleleri ile bağlantılarını kaybetmezler. Büyük çaplı afetlerde kendi mahallelerindeki MAG ekibinde görev alacakları bilinciyle mahallelerindeki MAG çalışmalarına düzenli olarak katılırlar” diye bilgi verdi.

Kemal Bayrı

Editör: TE Bilişim