Yalova yaşanan sel sonrasında il merkezi ve ilçelerde ciddi zararlar yaşadı. Ekili alanlarda meydana gelen zararın 10 milyon TL’yi bulacağı tahmin edilen Yalova’da bir çok vatandaşın ev se işyerinde de zarar meydana geldi. Yaşanan selin ardından incelemelerde bulunan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ekili alanlar ile ev ve işyerlerinde meydana gelen zararın tespiti çalışmalarına başlandığını dile getirdi.
Altınova ve Çiftlikköy ilçelerinde inceleme yapan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’a Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan ve kamu kurumlarının il müdürleri de eşlik etti.


Burada açıklamada bulunan Vali Yılmaz, “İlimizde yaşanan sel baskınları nedeniyle, Valiliğimiz başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kaymakamlıklarımız ve Belediyelerimize bağlı ekiplerimiz sel afetinin yaşandığı bölgelerde öncelikli noktalarda vatandaşlarımıza ulaşmış ve gerekli tedbirler alınarak hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmış olup hasar tespit çalışmaları da ivedilikle başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için gerekli tüm çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim