Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arkasında bulunan eğitim alanının helikopter pisti yapılacağı gerekçesi ile yıkılmasına tepki gösterdi. Karaçam, "Yıllardır eğitim alanımız yok ve bu helikopter pistine yıllardır bir tane helikopter dahi indiğine şahit olmadık" dedi.
Olası afetlerde ilk müdahaleyi yapacak olan Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ve Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından tatbikat ve eğitim alanı olarak kullanılan alan 2013 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arkasında helikopter pisti yapılacağı gerekçe gösterilerek yıkılmıştı. Yıkımın ardından gerek MAG-DER ve gerekse AKDF olaya tepki göstererek başka tatbikat ve eğitim alanlarının olmadığını dile getirmişlerdi. Buna rağmen yıkım bir gece gelen iş makineleri ile gerçekleştirilmişti. Aradan 4 yıl geçti ancak yapılan bu piste tek bir helikopter dahi inmedi. Bu da yetmemiş gibi, olası bir afette halkın hayatını kurtarma misyonu üstlenen bu iki STK'nın eğitim alanları da kalmadı. Çok zor şartlarda kendi çabaları ile eğitimlerini sürdürmeye çalışan MAG-DER ve AKDF şimdi aynı soruyu soruyor. "Madem bu helikopter pisti kullanılmayacaktı. Neden eğitim ve tatbikat alanımız yıkıldı"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam ise, "Bu pist bir Helikopter pisti. 112 arkasında. Daha önce burası Arama kurtarama eğitimi verilen enkaz alanıydı. Yalova dan ve dışarıdan buraya gelip eğitim alan yüzlerce insan var. Alan Helikopter inmesine müsait bir alan değil, vadi içi bir tarafta Çiçekçiler diğer tarafta arıtma tesisleri. Kısacası burası Pist olmazdı. Eğitim yuvasını yıktılar, 200 metre ileride Üniversitenin pisti var. İşte güzel ülkemin geldiği son durum. Buraya hiç Helikopter indi mi? İnecek durumda mı görünüyor? O zaman neden Eğitim alanını yıktınız" 

Editör: TE Bilişim