Yalova Valiliği tarafından Doğuş Spor'a ait alanın AFAD'a tahsis edilmesine yönelik başlatılan süreç hakkında konuşan Doğuş Spor eski yöneticilerinden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "O tesisi oradan kaldırmak sadece gençlere değil tüm mahalleye ihanet olur" dedi.
Yalova Valiliği, ilin en eski kulüplerinden birisi durumundaki Doğuş Spor Kulübünün sahasını AFAD'ın olduğu ve kulübün işgalci durumunda bulunduğunu dile getirerek 30 gün içerisinde sahanın boşaltılmasını istemişti. Kararda sahanın belirtilen gün içerisinde boşaltılmaması durumunda kararın cebren uygulanacağı da dile getirilmişti. Yalova Valiliği tarafından alınan bu karara Yalova kamuoyu ciddi tepki gösterdi. Çok sayıda gencin spor yapma imkanı bulduğu bu sahanın boşaltılmasının yanlış olduğunu vurgulayan vatandaşlar duruma müdahil olacaklarını belirttiler. Bu noktada kulübün eski yöneticilerinden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da bir açıklama ile Doğuş Spor kulübüne tam destek verdi. Yapılmak istenen şeyin sadece bir spor kulübü ve burada spor yapan gençlere değil, tüm bir mahalleye ihanet olduğunu belirten Salman, "Her şeyden öte benim Doğuş Spor Kulübüne duygusal ve manevi bağım var. Hem o mahallenin insanıyım, hem de amatör spor kulüpleri içerisinde en çok yöneticilik yaptığım kulüp Doğuş Spor'dur. Doğuş Spor Kulübüne sadece bir spor kulübü olarak bakmak yanlış bir yaklaşım olur. Yalova'da üstlendiği misyon çok önemlidir. Bağlarbaşı Mahallesi Dere Mahallesi ile ayrılmadan önce Yalova'nın en büyük mahallesiydi ve ilin en çok göç alan yeri konumundaydı. Ülkenin her yerinden bu mahallede insan bulunurdu. O yapısını da halen devam ettiriyor. O kulübü mahallede kuranlar çok önemli bir iş yaptılar. Kulüp kurulduğu andan itibaren mahallenin öncüsü oldu ve burada ikamet eden gençlerin kötülüklerden uzak tutulmasında etkin bir rol üstlendi. Ayrıca o mahallede oturan farklı yörelerden gelen insanların kaynaşmasını da sağladı. O mahallede üniversite mezunu insan çıkmazken bu kulüpte oynayan çocuklar sayesinde üniversite mezunlarının sayısı arttı. Çok iyi sporcular ve futbolcular yetiştirildi. Bana göre Yalova'da ki en kapsamlı tesisi de mahalleye kazandırdılar. Hiç bir yerde tenis kortu yokken burada tenis kortu yapıldı ve bu sporu yapanlara da hizmet verilmeye başlandı. Mahalle halkının düğünlerini gerçekleştirebilecekleri bir düğün salonu hizmete sokuldu. İnsanların yatıp kalka bileceği bir misafirhane oluşturuldu. Sosyal anlamda da mahalleye hizmet verdi vermeyi sürdürüyor da.
Şimdi AFAD'ın burayı alması ve Doğuş Spor Kulübünü buradan çıkartması sadece bu kulübe değil, mahalleye ve Yalova'ya da ihanet olur. Biz Yalova'da gençleri uyuşturucu başta olmak üzere tüm kötülüklerden uzak tutmaya çalışırken, sizin onların sporla bunlardan uzak tutulduğu bir tesisi etkisiz hale getirmek başka bir şekilde adlandırılamaz. Bundan Yalova ciddi zarar görür" dedi.
"Örnek model olarak gösteriliyordu"
Doğu Spor Kulübü mahalledeki farklı mozaikteki yapıyı tek çatı olan spor altında toplayarak örnek bir hizmet ortaya koymayı da başarmıştı. Yalova Belediyesi Başkanı Vefa Salman de bu yapıyı Bağlarbaşı Mahallesinde hayata geçirmek istediklerinin de altını çizerek, "Biz Dere Mahallesindeki Doğuş Spor Kulübünün mahalleye ve gençlere sağladığı olumlu etkileri bir model kabul ederek aynı modeli Bağlarbaşı Mahallesi'nde hayata geçirmeyi düşünürken, Valilik bu denli önemli bir kulübü sahasını elinden alarak kapanma noktasına getiriyor. Biz Bağlarbaşı mahallesindeki ağırlıklı roman gençlerin futbol oynayacağı bu modelle gençleri kötülüklerden uzak tutmaya çalışacağız. Bu bizim yapmaya çalıştığımız şeyle tamı tamına zıt bir durum ortaya çıkardı" diye konuştu.
AFAD yer beğenmemiş
Yalova Belediyesi AFAD'a mezbahanenin arka tarafında bir yer göstererek burasını imar planlarına da işlemiş. Ancak AFAD bu yeri beğenmemiş. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise konuyla ilgili olarak, "Arazi AFAD'ın olabilir. Burası doğal bir afet anında toplanma yeri olarak kullanılacak. Sahada zaten her hangi bir yapı olmadığından bu amaca mani bir durum da yok. Burası zaten doğal toplanma alanıdır. Burada yapılan sadece Doğuş Spor Kulübüne değil, burada mahalle gençlerine hizmet etme amacıyla bu kulübü kuran, onların vatana millete hayırlı birer birey olmalarını sağlamak için ter döken herkese bir ihanettir. Ben Yalova Valiliğinin yapılan bu yanlıştan geri döneceğine eminim.  AFAD Yalova Belediyesine yazı yazarak Doğu Spor Tesislerinin hemen karşı tarafında yer alan parkı AFAD Konutları yapmak için istemişti. Bizde o parkın mahallenin tek nefes alma alanı olduğunu dile getirerek bu teklifi reddetmiştik. Bunun üzerine AFAD'a Mezbahanenin arkasında hazine arazilerinden birisini bulup burayı imar planlarına afet alanı olarak işledik. İmar Planlarında burası AFAD olarak da halen işli durumda. Yani AFAD'ın şu anda bir yere de ihtiyacı yok. Ama AFAD burayı beğenmiyor ve daha büyük bir yer istiyor" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim