Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal 2011 yılı Aralık ayı meclisinde İnkılap Vapuru'nun sökülerek kaldırılması teklifinin Belediye meclisi tarafından reddedilmesi üzerine konuyu Bursa 2. İdare Mahkemesine taşımış ve yürütmeyi durdurma talebinde bulunmuştu. Mahkeme bu talebi görüşerek yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Talebi görüşen mahkeme verdiği kararda ; "Dava dosyasında mevcut bilgi ve belgelere göre, mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararda yasaya aykırılık bulunmadığından itiraz isteminin reddine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Bu karar üzerine mahkeme İnkılap Vapurunun kaderini belirleyecek olan davayı esastan görüşecek. Davanın ilk oturumu ise 1 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu mahkemeden çıkacak olan karara göre İnkılap Vapuru ya sökülerek kaldırılacak ya da yerinde kalacak.
İSTANBUL'A YALOVA'LI ÖĞRENCİLER İÇİN YURT
Belediye Meclisi, 1969 yılında dönemin belediye meclisi tarafından İstanbul'un Fatih ilçesinde alınan arsa üzerinde bir öğrenci yurdu yapılması konusunu da görüştü. Yalova Belediyesi'ne ait Yabeltaş isimli şirket vasıtası ile yapılması kararlaştırılan öğrenci yurduna ise Yalova Belediyesi Öğrenci Yurdu adı verilecek. Sadece Yalova'lı öğrencileri kabul edecek yurt 50 yatak kapasiteli olarak planlanıyor.
170 metre kare alanda 4 kat olarak toplam 650 metre kare olarak inşa edilecek olan yurt belediye imkanları ile yaptırılacak.

Editör: TE Bilişim