Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman mahkemelerden gelen kararları belediye meclisinin son oturumunda meclis üyeleri ile paylaştı. Toplantıda 2013 yılında açılan mahkeme sonucu, şu anda 400 yataklı devlet hastanesinin planlandığı 340 dönümlük arazideki imar notunun iptal edildiği açıklandı. Konuyla ilgili söz alan Başkan Salman, hastanenin Yalova için çok önemli olduğuna dikkati çekti. Salman, “Önümüzdeki hafta bunu çözmemiz lazım. Bu konuda herkesin desteğini istiyoruz. Biz hemşerilerimizin sağlığından önemli bir şey yok. Bu konudaki sıkıntının bir an önce çözülmesi için çalışalım. 7 Haziran’da seçimler var. Seçimlerden sonra eğer bakanda değişilik olursa bu proje hayata geçmeyebilir” diye konuştu.

Salmanın ardından söz alan Ak Parti Grup başkanı Kasım Avar ise, “Bu devlet sözüdür. Tüm Yalova’nın içi rahat olsun. Bakan değişse dahi bu değişmez. Bunun sözünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür. Bu tüm bakanları da bağlar. Bu söz mutlaka yerine getirilir” diye konuştu.

Toplantıda ardından Salman, TİGEM’deki imar planının iptal olduğunu söyledi. Salman, bunun gelecekte hem Yalova hem üniversite açısından sıkıntı yaratabileceğini kaydederek, "TİGEM’deki imar plan uygulaması iptal oldu. Plan iptaline ilişkin. Bizi ilgilendiren durum değil. Bizim plan bundan sonra yapılan bir plan” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim