TİGEM Kumsal Restaurant’da düzenlenen etkinlik, davetlilerin beğenisini kazandı.

 

Yaşları 9 ile 17 arası olan ve bir kelime dahi Türkçe bilmeyen öğrencilerin Yalova’da geçirdikleri zaman zarfında öğrendiklerini göstermek, veda etmek için düzenledikleri geceye Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Cengiz Dereli, YABELTAŞ Genel Müdürü Numan Özkan ile eğitim veren öğretmenler katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Üsküp’de böyle bir teklif geldiğinde ve kendisinin de memnuniyet duyduğunu belirtti. Makedonya’daki Türk derneklerinin birliğinden gelen daveti gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Başkan Koçal; “Türkçe eğitimi veren dernekteki tüm çocukları teşvik etmek için kurslarda başarılı öğrencileri Yalova’da ağırlayabileceğimizi söyledik. Kardeşlerimiz buraya geldiler. İnşallah güzel günler geçirmişlerdir. Onlardan, Türk dünyasına Yalova’dan selam götürmelerini istiyoruz. Biz barış seven bir milletiz. Dostluktan yanayız. Bizim insanımız dilini ve dinini unutmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. Diğer konular gelip geçici sıkıntılardır” dedi.

 

Başkan Koçal’ın ardından kafile adına söz alan Abdulmecit Nurettin; “Yalova bize eşi benzeri bulunmayan misafirperverlik örneği gösterdi. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ın Türk Dünyası ödülü alması sizin için ne kadar önemliyse bizim için de, Türkiye için de önemlidir. Bu ödülün belediyecilik anlamında Türkiye’de ilk kez alındığını biliyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler Türkçe olarak kendilerini tanıttılar. Türkçe şiirlerin okunduğu gece, öğrencilerin koro olarak seslendirdiği parçalarla devam etti. Anlamlı gece, karşılıklı hediyeleşmenin ardından sona erdi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim